Aineistot

Kirjaston kokoelma

Kirjastosta voit lainata perinteisten kirjojen lisäksi myös elokuvia, pelejä, äänikirjoja, LP-levyjä, CD-levyjä, lehtiä ja vieraskielistä aineistoa.

Pääkirjastosta ja Nuolialan kirjastosta löytyy aineistoa monipuolisesti sekä aikuisille että lapsille ja nuorille. Toivion omatoimikirjasto keskittyy lasten- ja nuorten aineistoon, mutta kirjastosta löytyy myös pieni kokoelma aikuisille. Kirkonkylän lainausaseman kokoelma koostuu vain lasten ja nuorten aineistosta. Listauksen pääkirjastoon tilatuista lehdistä näet täältä.

Jos et löydä haluamaasi aineistoa, voit myös varata sen piki-verkkokirjastosta valitsemalla noutopaikaksi kyseisen kirjaston. Pirkkalan kirjaston omaan kokoelmaan (pääkirjasto, Nuoliala, Toivio ja Kirkonkylä) kohdistuvat varaukset ovat maksuttomia. Aineistoa, jota ei ole Pirkkalan kirjastossa, voi tilata seutulainaksi muista PIKI-kirjastoista tai kaukolainaksi muualta.

Hankintaehdotus

Jos haluamaasi aineistoa ei löydy, voit tehdä siitä hankintaehdotuksen täyttämällä lomakkeen täällä. Otamme kaikki ehdotukset huomioon ja hankimme aineistoa kokoelmaamme mahdollisimman monipuolisesti, mutta kirjasto ei valitettavasti voi toteuttaa jokaista toivetta. Esimerkiksi kaikkia markkinoilla olevia DVD-levyjä ei tekijänoikeuksien takia voida hankkia kirjastoon.
 

Lahjoitukset

Kirjasto ottaa vastaan lahjoituksena hyväkuntoista aineistoa. Lahjoitukset käsitellään ja sopivat lisätään kokoelmaan. Aineisto, joka ei sovellu kokoelmaan lahjoitetaan eteenpäin, hävitetään tai laitetaan kirjaston vaihtohyllyyn kaikkien iloksi. Lahjoittaessasi aineistoa kirjastoon suostut siihen, että kirjasto päättää sen sijotuspaikasta.
 

Vaihtohylly

Pääkirjastossa on asiakkaiden vaihtohylly, johon voi tuoda kirjoja, lehtiä, musiikkia ja elokuvia. Hyllyä ei valvota, siihen saa tuoda ja siitä saa ottaa aineistoa omantunnon mukaan.

Tuothan vain sen kuntoista aineistoa, jonka suostuisit itsekin viemään kotiisi.
 

Muita hyödyllisiä linkkejä:

Kysy kirjastonhoitajalta on kirjastojen yhteinen verkkotietopalvelu, jossa on mukana vastaamassa 75 kirjastoa.

Kirjastot.fi on kirjastojen valtakunnallinen verkkopalvelutoimitus, jonka kautta saa yhteyden myös eri kirjastoihin ja kirjastoalan ryhmiin.