Ajanvarauksen yhteystiedot löydät täältä


Odottavat perheet

Raskausaikana ei tarvitse erityisesti käydä hammashoidossa, jos hampaita on hoidattanut säännöllisesti. Hammashoitoon voi varata ajan, jos edellisestä ajasta on pitkä aika.

Ensimmäistä lasta odottava perhe voi varata maksuttomaan neuvonta ajan suuhygienistille. Käynnillä ei tehdä suun hoidon toimenpiteitä. Käynti on sisällöltään ennaltaehkäisevä, käynnillä saa tietoa ja ohjeita oman suun hoitamiseen sekä tulevan vauvan suun hoitamiseen.

Lisäksi ensimmäistä lasta odottaville perheille on perhevalmennuksessa suun hoidon osio.


Alle kouluikäiset

Kutsumme alle kouluikäiset lapset hammashoitajan tai suuhygienistin suun terveystarkastukseen 1-, 3- ja 5-vuotiaana. Lisäksi teemme yksilölliseen tarpeeseen perustuvia tarkastuksia alle kouluikäisille.


Koululaiset

Kutsumme hammaslääkärin tarkastukseen kaikki 1.-, 5.- ja 8.-luokkalaiset. Lisäksi teemme yksilölliseen tarpeeseen perustuvia tarkastuksia koululaisille.


Opiskelijat

Lähetämme kaikille 17-vuotta täyttäville kehotuskirjeen. Kirjeen saatuaan tulee itse huolehtia ajanvaraamisesta hammaslääkärin tarkastukseen.

Pirkkalassa lukiota tai ammatillista oppilaitosta käyvät oppilaat ovat oikeutettuja saamaan ajan tarkastukseen Pirkkalan kunnan hammashoitoon.


Aikuiset

Kunnalliseen hammashoitoon ovat oikeutettuja kaikki kuntalaiset iästä riippumatta.

Aikuisten hammashoidon tulisi aina perustua hammaslääkärin tekemään tarkastukseen ja sen pohjalta laadittuun hoitosuunnitelmaan. Aikuiset voivat varata ajan tarkastukseen soittamalla ajanvaraukseen.

Suuhygienistin tekemään hammaskiven poistoon voi varata ajan internetissä. Ennen suuhygienistille menoa olisi suositeltavaa käydä hammaslääkärin tarkastuksessa.

Työikäisille Pirkkalan kunta tarjoaa myös palveluseteliä tiettyihin toimenpiteisiin. Lue lisää palvelusetelistä.


Ikäihmiset

Ikäihmiset voivat hakeutua hoitoon samoin kuin työikäiset.

Tällä hetkellä hammashoidosta tehdään käyntejä pitkäaikaishoitoa tarjoaviin laitoksiin ja palveluasumiseen.