Lasten parlamentti

Lasten parlamentti on Pirkkalan alakouluikäisten vaikuttamiskanava. Toiminta on käynnistetty syksyllä 2017. Parlamentin toimintaan osallistuu 7–13 -vuotiaita lapsia, jotka on valittu omien koulujensa oppilaskunnista. Parlamenttiin valitaan 23 jäsentä ja edustuksessa on huomioitu koulujen oppilasmäärä. Edustuskausi on kaksi vuotta. Lasten parlamentti kokoontuu kaksi kertaa vuodessa ja käsittelee lasten elämään läheisesti liittyviä asioita. Ensimmäinen kokous pidettiin 3.10.2017 ja pääaiheena oli kouluruokailu. Kokouksiin kutsutaan koulujen oppilaskuntien ohjaavat opettajat ja eri asiantuntijavieraita käsiteltävien aiheiden mukaan.

Lasten parlamentin valmisteluryhmään kuuluvat opettajat Anna Juven ja Niina Niinimäki Nuolialan koulusta, vastaava nuorisotyönohjaaja Henri Kruus nuorisopalveluista sekä opetuspäällikkö Mika Luukkanen.

Koulujen oppilaskunnat

Kaikissa kouluissa järjestetään oppilaskuntatoimintaa. Oppilaskunnan hallitus valitaan vuosittain koulun oppilaista kunkin koulun toimintamallin mukaisesti. Oppilaskunnan hallitus kokoontuu säännöllisesti ohjaavan opettajan johdolla. Hallituksen tehtävänä on tuoda koulun oppilaiden ääni kuuluviin päätöksenteossa sekä suunnitella ja järjestää erilaisia tapahtumia oppilaiden yhteisöllisyyden ja kouluviihtyisyyden edistämiseksi.

Luukkanen, Mika
Opetuspäällikkö
Lasten ja nuorten koulutus
040 167 7902
mika.luukkanen[at]pirkkala.fi