Hyppää sisältöön
Pirkkala logo

Epäiletkö virtsatietulehdusta? Omaolo auttaa selvittämään, millaista hoitoa oireesi vaativat

19.10.2021
Kategoria: Terveys ja tuki Pirkkala Terveys ja tuki Vesilahti
omaolo banneri

Omaolo.fi on julkinen sosiaali- ja terveydenhuollon digipalvelu, jossa voit tehdä oirearvioita ja saat vastaustesi perusteella hoitosuosituksen. Palvelu on käytettävissä internet-selaimella tietokoneella ja älypuhelimella.

Pirkkalan yhteistoiminta-alue on ottanut käyttöön Omaolon virtsatietulehduksen oirearvion. Omaolo-palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Oirearvion voi myös täyttää kirjautumatta ja nimettömänä, jolloin Omaolo tarjoaa ohjeita jatkoon sekä tietoa alueen palveluista. Tällöin tiedot eivät tallennu terveydenhuollon ammattilaisille.


Näin teet virtsatietulehduksen oirearvion Omaolo-palvelussa:

  • Täytä oirearvio osoitteessa Omaolo.fi
  • Saat yhteenvedon, josta selviää, onko tautiepäilylle aihetta. Seuraa saamiasi ohjeita.
  • Valitse asuinkunta ja toimipiste.
  • Tunnistaudu palveluun Suomi.fi-tunnistautumisen kautta. Saat ohjeita myös ilman tunnistautumista.
  • Lähetä tulokset. Tietyissä oireissa saat sähköisen reseptin lääkehoidon aloittamiseksi tai ohjeet ottaa yhteyttä päivystykseen. Tietyissä oireissa sairaanhoitaja vastaa sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä klo 15 mennessä sähköisesti Omaolo-palvelun kautta tai puhelimitse ja saat tarkemmat ohjeet.


Omaolossa saatavilla myös seksitautien oirearvio

Omaolo-palvelussa voit täyttää oirearvion seksitautiepäilystä. Oirearvio kertoo tilanteen kiireellisyyden eli onko aiheellista hakeutua ammattilaisen hoidettavaksi tai päivystykseen.

Vastauksen saat heti oirearvion täyttämisen jälkeen. Oirearvion voi tehdä nimettömänä. Voit myös kirjautua palveluun ja tarvittaessa ottaa Omaolon kautta yhteyttä ja sopia esimerkiksi testauksesta. Täytä oirearvio osoitteessa Omaolo.fi