Koulunkäyntiin liittyvissä todistuspyynnöissä, kuten kuljetustodistukset, ruoka-aineallergiatodistukset jne, olethan yhteydessä suoraan kouluterveydenhuoltoon.

RESEPTIEN UUSINNAT:
Nuorisopsykiatrialla ei uusita kiirellisiä lääkereseptejä! 

Psykiatrin palveluita ei ole tällä hetkellä saatavilla, voit pyytää reseptin uusintaa kouluterveydenhuollon kautta tai Kanta-palvelussa kirjautumalla Omakantaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. 

KÄYTTÄMÄTTÄ JA PERUUTTAMATTA JÄTETTY AJANVARAUS:
Muistathan aina peruuttaa aikasi ellet pääse vastaanotolle. Kolmesta käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä ajasta asiakkuus nuorisopsykiatrialla päättyy ja asiakkuuden jatkumiseen tarvitaan uusi lähete.


Nuorisopsykiatrinen työryhmä

Pirkkalan nuorisopsykiatrisesta hoidosta vastaa nuorisopsykiatrinen työryhmä. Työryhmään kuuluvat sairaanhoitaja ja psykologi. Psykiatrin palveluita ei ole tällä hetkellä saatavilla, tiedotamme kun psykiatrin ajanvaraus on jälleen saatavilla.


Kenelle?

Nuorisopsykiatrisen työryhmän palvelut on tarkoitettu 13-18 -vuotiaille pirkkalalaisille nuorille, jotka tarvitsevat hoitoa tai tutkimuksia liittyen mielenterveyden ongelmiin kuten masennukseen tai ahdistukseen.


Miten hoitoon hakeudutaan?

Nuorisopsykiatriseen työryhmään tullaan yhteistyötahojen lähetteellä. Lähettävä taho on usein esim. koulu- tai opiskeluterveydenhuollon toimija, kuten lääkäri, terveydenhoitaja, psykologi, merkkari tai kuraattori. Mikäli nuoren psyykkiset oireet ovat lieviä, saattaa esimerkiksi koulupsykologin tai koulujen psykiatrisen sairaanhoitajan eli merkkarin tuki riittää.

Jos tarvitset kriisiapua erilaisissa äkillisissä kuormittavissa tilanteissa, kuten onnettomuuden, läheisen kuoleman tai muun järkyttävän tapahtuman jälkeen, ota yhteyttä terveyskeskuksen päivystykseen puh. 03 565 25109 ma-pe klo 8-19, la-su klo 10-17.


Hoitokäytännöt

Nuorisopsykiatrisessa työryhmässä hoito suunnitellaan yhdessä nuoren ja vanhempien kanssa. Hoitoon voi kuulua arviointia ja tutkimuksia, terapeuttisia tukikäyntejä sekä tarvittaessa lääkehoitoa.

Pirkkalan nuorisopsykiatrisessa työryhmässä ei pääsääntöisesti aloiteta hoitoa jo 18-vuotta täyttäneiden kanssa. 18-vuotta täyttäneille aikuisille on tarjolla tukea terveyskeskuksen psykiatrisen sairaanhoitajan tai terveyskeskuspsykologin vastaanotolla. Vakavasti oireilevat nuoret aikuiset ohjataan suoraan lääkärin lähetteellä Tampereen kaupungin aikuispsykiatrian palveluihin.