Nuorisopsykiatrialla on kesäsulku on 12.7.-1.8.2021


Nuorisopsykiatrinen työryhmä

Pirkkalan nuorisopsykiatrisesta hoidosta vastaa nuorisopsykiatrinen työryhmä. Työryhmään kuuluvat sairaanhoitaja ja psykologi. Myös psykiatrin palvelut ovat käytössä.


Kenelle?

Nuorisopsykiatrisen työryhmän palvelut on tarkoitettu 13-18 -vuotiaille pirkkalalaisille nuorille, jotka tarvitsevat hoitoa tai tutkimuksia liittyen mielenterveyden ongelmiin kuten masennukseen tai ahdistukseen.


Miten hoitoon hakeudutaan?

Nuorisopsykiatriseen työryhmään tullaan yhteistyötahojen lähetteellä. Lähettävä taho on usein esim. koulu- tai opiskeluterveydenhuollon toimija, kuten lääkäri, terveydenhoitaja, psykologi, merkkari tai kuraattori. Mikäli nuoren psyykkiset oireet ovat lieviä, saattaa esimerkiksi koulupsykologin tai koulujen psykiatrisen sairaanhoitajan eli merkkarin tuki riittää.


Hoitokäytännöt

Nuorisopsykiatrisessa työryhmässä hoito suunnitellaan yhdessä nuoren ja vanhempien kanssa. Hoitoon voi kuulua arviointia ja tutkimuksia, terapeuttisia tukikäyntejä sekä tarvittaessa lääkehoitoa.

Pirkkalan nuorisopsykiatrisessa työryhmässä ei pääsääntöisesti aloiteta hoitoa jo 18-vuotta täyttäneiden kanssa. 18-vuotta täyttäneille aikuisille on tarjolla tukea terveyskeskuksen psykiatrisen sairaanhoitajan tai terveyskeskuspsykologin vastaanotolla. Vakavasti oireilevat nuoret aikuiset ohjataan suoraan lääkärin lähetteellä Tampereen kaupungin aikuispsykiatrian palveluihin.