Varhaiskasvatuksen vapautuvat paikat 1.8.2022 alkavalle toimintakaudelle ovat haettavissa. Hakuaika on 7-20.3.2022. Paikkoja vapautuu päiväkodeista ja perhepäivähoidosta sekä kerhotoiminnasta.


Varhaiskasvatuspaikkaa on haettava viimeistään neljä kuukautta ennen hoidon alkua. Äkillisissä tapauksissa (työ- tai opiskelupaikan saaminen), joissa palvelun tarve ei ole ollut ennakoitavissa, paikka varhaiskasvatukseen järjestetään kahden viikon kuluessa hakemuksen saapumisesta.

Lisätietoja: varhaiskasvatuksen palveluohjaus, puh.050 597 2469

Pirkkalassa varhaiskasvatuksen vaihtoehtoina kunnallisella puolella ovat päiväkodit, perhepäivähoito ja kerhotoiminta sekä yksityisellä puolella palvelusetelipäiväkodit, yksityinen perhepäivähoito tai palvelusetelikerho. Haku tapahtuu sähköisesti. 

Sähköisellä hakulomakkeella voi hakea

  • kunnalliseen päiväkotiin
  • kunnalliseen perhepäivähoitoon
  • palveluseteliä palvelusetelipäiväkotiin tai -kerhoon

Sähköinen hakulomake

Varhaiskasvatuspaikkaa on haettava viimeistään neljä kuukautta ennen hoidontarvetta. Äkillisissä tapauksissa (työ- tai opiskelupaikan saaminen) paikka järjestetään kahden viikon kuluessa hakemuksen saapumisesta.

Mikäli lapsen tuen tarve on tiedossa jo ennen varhaiskasvatuksen aloittamista, tulee huoltajien olla  yhteydessä heti koordinoivaan varhaiskasvatuksen erityisopettajaan.

Hakemus ohjattuun kerhotoimintaan

Varhaiskasvatuspaikan siirto

Mikäli lapsella on kunnallinen varhaiskasvatuspaikka Pirkkalan kunnassa ja toivotte siirtoa toiseen yksikköön, voi hakemuksen täyttää yllä olevalla sähköisellä hakemuksella.

Varhaiskasvatuspaikka Tampereen seutukunnissa

Lapsi voi jatkaa varhaiskasvatusta entisessä kotikunnassaan toimintavuoden (1.8.–31.7.) loppuun saakka. Varhaiskasvatuspaikkaa voi hakea tulevasta kotikunnasta jo ennen muuttoa, vaikka se ajoittuisi keskelle toimintavuotta.

Tampereen kaupunkiseudun kunnista (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi) voi hakea vapautuvia varhaiskasvatuspaikkoja myös seudullisesti. Paikka myönnetään pääsääntöisesti toimintavuodeksi (1.8.–31.7), jos kyseisen kunnan varhaiskasvatuksessa on tilaa. Oman kunnan asiakkaalla on etuoikeus paikkaan.

Hakemuksen jättämisen jälkeen

  1. Kun hakemuksesi on saapunut kuntaan, perheeseen otetaan yhteyttä viimeistään kuukautta ennen toivottua hoidon aloitusta. Jos haluat muuttaa hakemuksen tietoja, ota yhteyttä palveluohjaukseen tai tee uusi hakemus.
  2. Ilmoitus varhaiskasvatuspaikasta tulee sähköpostiin ja päätöksen voit käydä lukemassa sähköisestä asioinnista, jonne pääset omilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla..
  3. Sähköisessä asioinnissa voit hyväksyä tai hylätä tarjotun varhaiskasvatuspaikan. Sen kautta voit myös lähettää tulotiedot varhaiskasvatuksen maksun määrittämistä varten.
    Jos sähköistä asiointia ei ole hyväksytty, päätös lähetetään postissa. Paikka tulee tällöin hyväksyä tai hylätä kirjallisesti.
  4. Päätöksessä on mukana yhteystiedot varhaiskasvatuspaikkaan, johon sinun tulee ottaa yhteyttä sopiaksesi tutustumisesta.