Tervetuloa mukaan neulomaan yhdessä omat Pirkkala 100 -villasukat!

Juhlavuotensa kunniaksi Pirkkalan kunta järjestää mysteeriyhteisneulontaa yhteistyössä Taito Pirkanmaa ry:n paikallistoimijan Taitokeskus Pirkkalan kanssa.  

Alkuvuodesta 2022 syntyvät Pirkkala-aiheiset villasukat. Mallin on suunnitellut pirkkalalainen neulesuunnittelija Sarianna Lehtonen Pirkkalan kunnan visuaalisen ilmeen pohjalta. 

Sukat neulotaan mysteeriyhteisneulontana eli Mystery Knit Along (MKAL) -työnä. KAL (Knit Along) tarkoittaa sitä, että neulojat tekevät neuletyötä samaan aikaan. M (Mystery) puolestaan tarkoittaa sitä, että neuleen ohje on mysteeri, eikä kukaan osallistujista tiedä millainen neule syntyy. Neuleen ulkonäkö paljastuu osa kerrallaan.

Villasukkien yhteisneulonta alkaa 20. tammikuuta, jolloin julkaistaan ohjeen ensimmäinen osa. Seuraavat osat julkaistaan aina maanantaisin ja torstaisin klo 10. Viides ja viimeinen osa ohjeesta julkaistaan 3. helmikuuta. Ohje julkaistaan tällä sivulla sekä Facebook-tapahtumassa Pirkkalan kunnan Facebook-sivuilla. 

Valitettavasti neulontaopastukset 20.1. ja 27.1. Pirkkalan pääkirjastolla on jouduttu perumaan koronarajoitusten vuoksi. Neuvoa voi kuitenkin kysyä Taitokeskus Pirkkalasta puhelimitse 050 433 9124, sähköpostitse pirkkala@taitopirkanmaa.fi tai paikanpäällä osoitteesta Suupantie 2. Taitokeskus Pirkkala on avoinna ma 9–16, ti 12–16, ke 9–16 ja to 9–16.

Syyskuussa 2022 on luvassa Pirkkala 100 -mysteerivillapaidan neulonta.

 

Näin osallistut


Hanki langat

Taito Pirkanmaa on tehnyt sukkia varten valmiit lankapaketit, joissa on riittävä määrä lankaa yhtä sukkaparia varten. Sukkalanka on pehmeä ja sileä Roosa nauha -villasekoitelanka, jossa on 75 % villaa ja 25 % polyamidia. Lanka on miellyttävä neuloa ja polyamidilisän ansiosta sillä tehdyt käsityöt kestävät käyttöä. Puikkosuositus on 2,5 ja tiheys 33–34 silmukkaa kirjoneuletta/10 cm. Lanka on konepestävä 40 °C.

Lankapaketeissa on kaksi värivaihtoehtoa: puuteriroosa ja tummansininen.

Lankapaketteja voi ostaa 7.12. alkaen Taitokeskus Pirkkalasta, Suupantie 2 ja verkkosivuilta www.kauppa/taitopirkanmaa.fi. Lankapaketteja on myynnissä myös Pirkkalan kunnan Asiointipisteessä osoitteessa Koulutie 1. Tarvikepaketin hinta on 19,90 euroa.

Seuraa ohjetta

Pirkkala 100 -villasukan ohje julkaistaan viidessä erässä. Sukan varren pituus on noin 18 cm. Sukasta on tehty kaksi eri kokoa 38–39 ja 42–43. Neulojan käsiala vaikuttaa sukan kokoon. Jalkaterän viimeisessä osiossa voi valita joko lyhyemmän tai pidemmän kuvion, joka vaikuttaa sukan kokoon. Voit kutoa kahta sukkaa yhtä aikaa tai kutoa ensin toisen ja sitten toisen.

Jos et vielä ole kovin kokenut kirjoneuleiden neuloja, tartu vain rohkeasti työhön. Tässä sukassa ei ole koskaan kuin kaksi eri väristä lankaa kerralla puikoilla. Kuviossa on jonkin verran pidempiä lankajuoksuja, ne kannattaa sitoa työn takana. Huomioithan, että nurjan puolen lankajuoksut eivät kiristä.

Jaa kuvia

Yhteisneulonnan edistymistä voi seurata sosiaalisessa mediassa, jossa osallistujat voivat jakaa tietoa ja kuvia työn vaiheista sekä valmiista sukista. Kuvia voi laittaa esimerkiksi Facebookin tapahtumasivulle. Päivityksissä voi käyttää seuraavia aihetunnisteita:

#pirkkala100villasukka
#mkalpirkkala100
#mkal
#pirkkala100
#pirkkala
#taitopirkanmaa
#taitokeskuspirkkala