Tervetuloa neulomaan  omat Pirkkala 100 -villasukat!

Juhlavuotensa kunniaksi Pirkkalan kunta järjesti mysteeriyhteisneulontaa yhteistyössä Taito Pirkanmaa ry:n paikallistoimijan Taitokeskus Pirkkalan kanssa.  

Alkuvuodesta 2022 syntyivät Pirkkala-aiheiset villasukat. Mallin on suunnitellut pirkkalalainen neulesuunnittelija Sarianna Lehtonen Pirkkalan kunnan visuaalisen ilmeen pohjalta. 

Sukat neulottiin mysteeriyhteisneulontana eli Mystery Knit Along (MKAL) -työnä. KAL (Knit Along) tarkoittaa sitä, että neulojat tekevät neuletyötä samaan aikaan. M (Mystery) puolestaan tarkoittaa sitä, että neuleen ohje on mysteeri, eikä kukaan osallistujista tiedä millainen neule syntyy. Neuleen ulkonäkö paljastuu osa kerrallaan.

Villasukkien yhteisneulonta alkoi 20. tammikuuta 2022, jolloin julkaistiin ohjeen ensimmäinen osa. Seuraavat osat julkaistiin aina maanantaisin ja torstaisin klo 10. Viides ja viimeinen osa ohjeesta julkaistiin 3. helmikuuta. Ohje julkaistiin tällä sivulla sekä Facebook-tapahtumassa Pirkkalan kunnan Facebook-sivuilla. 

Neuvoa voi kysyä Taitokeskus Pirkkalasta puhelimitse 050 433 9124, sähköpostitse pirkkala@taitopirkanmaa.fi tai paikanpäällä osoitteesta Suupantie 2. 

Syyskuussa 2022 on luvassa Pirkkala 100 -mysteerivillapaidan neulonta.

 

Ohjeet yhteisneulontaan


Hanki langat

Taito Pirkanmaa teki sukkia varten valmiit lankapaketit, joissa on riittävä määrä lankaa yhtä sukkaparia varten. Sukkalanka on pehmeä ja sileä Roosa nauha -villasekoitelanka, jossa on 75 % villaa ja 25 % polyamidia. Lanka on miellyttävä neuloa ja polyamidilisän ansiosta sillä tehdyt käsityöt kestävät käyttöä. Puikkosuositus on 2,5 ja tiheys 33–34 silmukkaa kirjoneuletta/10 cm. Lanka on konepestävä 40 °C.

Lankapaketeissa on kaksi värivaihtoehtoa: puuteriroosa ja tummansininen.

Lankapaketteja voi tiedustella vielä Taitokeskus Pirkkalasta, Suupantie 2 ja löytää verkkosivuilta www.kauppa/taitopirkanmaa.fi. Lankapaketteja on myynnissä myös Pirkkalan kunnan Asiointipisteessä 20. helmikuuta 2022 asti osoitteessa Koulutie 1 . Tarvikepaketin hinta on 19,90 euroa.

Seuraa ohjetta

Pirkkala 100 -villasukan ohje julkaistiin viidessä erässä. Sukan varren pituus on noin 18 cm. Sukasta on tehty kaksi eri kokoa 38–39 ja 42–43. Neulojan käsiala vaikuttaa sukan kokoon. Jalkaterän viimeisessä osiossa voi valita joko lyhyemmän tai pidemmän kuvion, joka vaikuttaa sukan kokoon. Voit kutoa kahta sukkaa yhtä aikaa tai kutoa ensin toisen ja sitten toisen.

Jos et vielä ole kovin kokenut kirjoneuleiden neuloja, tartu vain rohkeasti työhön. Tässä sukassa ei ole koskaan kuin kaksi eri väristä lankaa kerralla puikoilla. Kuviossa on jonkin verran pidempiä lankajuoksuja, ne kannattaa sitoa työn takana. Huomioithan, että nurjan puolen lankajuoksut eivät kiristä.

Jaa kuvia

Yhteisneulonnan edistymistä pystyi seuraamaan sosiaalisessa mediassa, jossa osallistujat jakoivat tietoa ja kuvia työn vaiheista sekä valmiista sukista. Kuvia julkaistiin esimerkiksi Facebookin tapahtumasivulla ja Instagramissa. Päivityksissä on käytetty seuraavia aihetunnisteita:

#pirkkala100villasukka
#mkalpirkkala100
#mkal
#pirkkala100
#pirkkala
#taitopirkanmaa
#taitokeskuspirkkala