Pirkkalan 0. ja 1.luokkalaiset ovat tutustuneet Ransu Karvakuonoon helmikuun aikana. Ransusta on etsitty tietoa, kuunneltu Ransun kertomuksia ja katseltu videoita Ransun seikkailuista. Ransu on otettu avosylin vastaan koulun arkeen ja Ransun tarinat ovat innostaneet oppilaita taiteilemaan. Toiminta on osa Pirkkalan esi- ja perusopetuksen kulttuurikasvatussuunnitelmaa Kultsua.

Klikkaamalla alla olevia kuvia ja linkkejä, saat taideteokset suuremmaksi.


KURIKANKULMAN KOULU

Ransu sai monenmonta muotokuvaa Kurikankulman lapsilta. Myös luokan liitutaulu pääsi taidekäyttöön. Osa töistä tehtiin yhteistyönä, jolloin jokainen oppilas pääsi lisäämään yhteiseen työhön oman näkemyksensä. 

         


KIRKONKYLÄN KOULU

Hyrsingin 1.-2.luokkalaiset Iloiset karvakuonot -teoksen innoituksena toimi Ransu, mutta voi joukosta löytää Rikun tai Eno Elmerinkin.


NUOLIALAN KOULU

Ransu-tarinat

0A -luokka innostui luomaan tarinoita Ransu karvakuonosta. Pääset lukemaan tarinat klikkaamalla tarinan nimeä.
Ransu saa kaverin -tarina
Ransun kouluseikkailu -tarina
Karvakuonojen uusi kaveri -tarina

Ransu-runo

0B-luokan lapset runoilivat rimmaavan runon Ransusta. Runo sai lopuksi myös kuvan Ransusta.


Ransu-runo (tekstinä)


NAISTENMATKAN KOULU

Ransun muotokuvia syntyi paljon myös Naistenmatkan oppilaiden käsissä. 

  

Ransu Minecraft-hahmoksi

Naistenmatkan 1D-luokka loi Ransu Karvakuonolle oman hahmon Minecraft-tietokonepeliin. Kyllä Ransun kelpaa nyt seikkailla.

  


TOIVION KOULU

Ransu-haikurunot

1A-luokka teki Ransu-aiheisia haikurunoja. Runot tehtiin niin, että oppilaat kirjoittivat paperilapuille yksittäisiä Ransuun liittyviä sanoja. Opettaja arpoi sanat nostamalla sanojen pinosta yhden sanan kerrallaan. 

Haiku nro 1
Haiku nro 2

Satumetsä

1B-luokka taiteili lumiteoksia Ransun kunniaksi.

                

Elämää Ransun kanssa  

Opettajan kotoa löytynyt Ransu-pehmolelukoira pääsi esikoululaisten kanssa luistelemaan, kelkkailemaan sekä koronatestiin. Ransu todettiin terveeksi ja asianmukaisesti sai kasvomaskin kuonolleen.