Hyppää sisältöön
Pirkkala logo

Maskien jakelu vähävaraisille alkaa Pirkkalassa

17.8.2020
Kategoria: Kunta ja hallinto Terveys ja tuki Pirkkala Koronavirus

Kangasmaskit ovat samoja, joita Pirkkalan kunnan Ikääntyneiden palvelujen työntekijät käyttävät. Puuvillaiset maskit on toimittanut Tredewear Oy.

Asiointipiste sijaitsee Suupalla osoitteessa Koulutie 1. Se on avoinna arkisin kello 9–16.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ja hallitus suosittelevat kasvomaskien käyttöä yli 15-vuotiaille joukkoliikenteessä ja niissä tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista.

Suosituksen mukaan kansalaiset hankkivat tarvitsemansa kasvomaskit itse. Kuntien on kuitenkin huolehdittava, että kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville on saatavissa maskeja ilmaiseksi.

Käsittele maskia aina puhtailla käsillä

Kasvomaskin asettaminen ja poistaminen vaatii huolellisuutta, jottei viruksella mahdollisesti tahraantunut maski aiheuta tartuntariskiä. Maskia on aina käsiteltävä puhtailla käsillä.

Maskia ei tule käyttää, jos se vaikeuttaa kohtuuttomasti hengitystä tai on muita terveyteen liittyviä syitä, jotka estävät maskin käytön. Keskustele tarvittaessa hoitavan lääkärin kanssa, jos terveydentilasi vaikeuttaa kasvomaskin käyttöä.  

Ensisijaiset koronaviruksen torjuntatoimet ovat hyvä käsi- ja yskimishygienia, kasvojen, nenän ja suun koskettelun välttäminen sekä riittävän turvaetäisyyden pito muihin henkilöihin julkisilla paikoilla liikkuessa.
 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Työterveyslaitoksen sivuilta löytyy ohjeita kasvomaskin valintaan ja käyttöön.

Näin käytät kasvomaskia (THL)
Suositus kasvomaskien käytöstä kansalaisille (THL)
Kysymyksiä ja vastauksia maskisuosituksesta (THL)
Tietoa itse tehdyistä kasvomaskeista (Työterveyslaitos)
Tietoa suu-nenäsuojuksesta ja hengityksensuojaimista (Työterveyslaitos)