Hyppää sisältöön
Pirkkala logo

Lopeta oireiden googlaus ja aloita Omaolosta!

8.11.2021
Kategoria: Terveys ja tuki Pirkkala Koronavirus Terveys ja tuki Vesilahti
omaolo_logo

Omaolo.fi on sosiaali- ja terveydenhuollon sekä hyvinvoinnin palvelu, joka on mukana elämäsi matkalla. Omaolo kertoo, millaista apua vaivasi vaatii. Siellä voit myös tehdä terveystarkastuksen tai aloittaa elämäntaparemontin. Lisäksi se opastaa, kun läheisesi tarvitsee arjen askareisiin tukea.

Omaolo pitää huolta sinusta oman hyvinvointialueesi ammattilaisten kanssa. Se tarjoaa hoitoa ja huolenpitoa siellä, missä sinäkin.


Omaolon kautta nopeasti yhteys terveydenhoidon ammattilaiseen

Pirkkalan yhteistoiminta-alueella on tällä hetkellä käytössä Omaolon korona-, virtsatietulehdus-, seksitauti- ja ripulioirearviot. Omaolo-palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Oirearvion voi myös täyttää kirjautumatta ja nimettömänä, jolloin Omaolo tarjoaa ohjeita jatkoon sekä tietoa alueen palveluista. Tällöin tiedot eivät tallennu terveydenhuollon ammattilaisille.


Omaolossa voit varata ajan koronatestiin

Omaolon koronaoirearviossa voi varata ajan koronatestiin heti oirearvion täyttämisen jälkeen. Voit jäädä odottamaan yhteydenottoa terveyskeskuksesta tai varata ajan koronatestiin heti oirearvion täyttämisen jälkeen.

Virtsatietulehduksen oirearviossa voit saada tietyissä oireissa sähköisen reseptin lääkehoidon aloittamiseksi tai ohjeet ottaa yhteyttä päivystykseen. Tietyissä oireissa sairaanhoitaja vastaa sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä klo 15 mennessä sähköisesti Omaolo-palvelun kautta tai puhelimitse ja saat tarkemmat ohjeet.

Ripulioirearvion voit tehdä, jos sinulla on ripulioireita, kuten joudut käymään wc:ssä vähintään kolme kertaa vuorokaudessa ja ulosteesi on löysää. Ripuliin voi liittyä oksentelua ja vatsakipua. Kysely auttaa sinua arvioimaan, milloin ja millaiseen hoitoon sinun tulee hakeutua sekä miten voit hoitaa oirettasi itse.

Omaolo-palvelussa on saatavilla myös seksitautien oirearvio, joka kertoo tilanteen kiireellisyyden eli onko aiheellista hakeutua ammattilaisen hoidettavaksi tai päivystykseen. Vastauksen saat heti oirearvion täyttämisen jälkeen. Oirearvion voi tehdä nimettömänä.


Kaikki Omaolon oirearviot löydät osoitteesta Omaolo.fi