Hyppää sisältöön
Pirkkala logo

Lisätietoa tehosterokotuksista

19.5.2021
Kategoria: Terveys ja tuki Pirkkala Koronavirus Terveys ja tuki Vesilahti
THL:n 19.5.2021 julkaiseman ohjeen mukaisesti yli 65-vuotiaillakin Astra Zenecan rokotteen vaihtaminen lähetti-RNA -rokotteeseen on mahdollista painavasta syystä. Ensisijaisesti tehosterokotus suosite

THL:n 19.5.2021 julkaiseman ohjeen mukaisesti yli 65-vuotiaillakin Astra Zenecan rokotteen vaihtaminen lähetti-RNA -rokotteeseen on mahdollista painavasta syystä. Ensisijaisesti tehosterokotus suositellaan annettavaksi samalla valmisteella kuin 1. annos. Tarve rokotevalmisteen vaihtoon pitää ilmoittaa ennen rokoteaikaa.

Pirkkala: Pirkkalan koronarokotusneuvonta p. 044 486 1905 arkipäivisin klo 9–15.

Vesilahti: Vesilahden koronapuhelin p. 050 4477 706 arkipäivisin klo 9-15.

Rokotuspaikalla rokotusvalmisteen vaihtaminen ei enää ole mahdollista, koska korvaavia rokotteita ei ole saatavilla alkuperäiselle rokotuspäivälle.

Rokotevalmisteen vaihtaminen aiheuttaa tehosteannoksen viivästymisen. Uusi tehosteaika järjestetään lähiviikoille alkuperäisen tehosteajan jälkeen. Jokainen vaihdettava rokoteannos hidastaa 1. annosten jakamista vielä rokottamattomille väestöryhmille, joten vaihtoja tehdään vain painavin perustein.

Vaikka THL on esittänyt Astra Zenecan tehostevälin lyhentämisen olevan mahdollista, ei Pirkkalassa/Vesilahdessa rokotusaikoja lähtökohtaisesti järjestetä alle 12 viikon annosvälillä sekä rokotusvasteen optimoinnin että ajanvarausteknisten syiden takia. Comirnatyn ja Modernan rokotteen tehosteväli pysyy joka tapauksessa THL:n suosituksen mukaisesti vähintään 12 viikon mittaisena.

Lue lisää usein kysyttyjä kysymyksiä https://www.pirkkala.fi/koronarokotukset-ukk 

muokattu 21.5. lisätty Vesilahden yhteystiedot