Liikuntaneuvonta on yksilöön kohdistuvaa, terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen ammattilaisen antamaa ohjausta liikunnalliseen elämäntapaan. Liikuntaneuvonta on prosessi, jonka tavoitteena on terveytensä ja hyvinvointinsa kannalta liian vähän liikkuvien ihmisten saaminen aktiivisen arjen ja liikunnan pariin. (Kansallisen terveyden ja hyvinvoinnin ohjausryhmä 2017.)

Onko liikunta jäänyt viime aikoina vähälle?
Tuntuuko, että liikunnan lisääminen omaan tai perheen arkeen on vaikeaa?

Varaa rohkeasti aika maksuttomaan liikuntaneuvontaan. Liikuntaneuvonta on maksuton palvelu, joka on tarkoitettu kaikenikäisille kuntalaisille, jotka liikkuvat terveytensä kannalta riittämättömästi. Jos liikunnan aloittaminen on vaikeaa tai et ole löytänyt sopivaa liikuntamuotoa itsellesi, liikuntaneuvonnan avulla pääset varmasti alkuun.


Ajanvaraus

Ajan henkilökohtaiseen tapaamiseen voit varata itse soittamalla liikunnanohjaajalle. Soita liikuntaneuvojan numeroon 044 486 1509 ja kysy lisää. Liikuntaneuvontaan voi tulla myös lääkärin, sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan lähetteellä, jolloin liikunnanohjaaja ottaa sinuun yhteyttä. Nyt voit varata ajan myös itse sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta Pirkkalan liikuntapalvelut Ajanvarausjärjestelmä - DigitalBooker (varaaheti.fi)

Mikäli sopivaa aikaa ei löydy, ota yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla.


Liikuntaneuvontapaikat

Liikuntaneuvontaa järjestetään syksyllä 2022 vapaa-aikakeskuksella (Urheilutie 10) ajanvarauksella. Tarkemmat tiedot saat ajanvarauksen yhteydessä.


Liikuntaneuvonnan sisältö

  • henkilökohtaista opastusta ja neuvontaa liikunta-asioissa
  • terveyttä edistävän liikunnan esittelyä
  • sopivan liikkumistavan tai liikuntalajin kartoittamista yhdessä ja ohjaamista toiminnan pariin
  • kunnan tarjoamien liikuntapalveluiden ja -paikkojen esittelyä
  • tapaamisen kesto 30-45 minuuttia, tapaamisia 1-3 kertaa

Perheet, lapset ja nuoret

Liikuntaneuvontaa on tarjolla myös perheille sekä lapsille ja nuorille. Varaa aika liikuntaneuvontaan lasten ja nuorten liikunnanohjaajalta.


Koko vartalon harjoitusohjelma kuntosalille

Nappaa alla olevasta linkistä itsellesi kuntosaliohjelma, jolla pääset helposti ja turvallisesti alkuun.

Kuntosaliohjelma