Hyppää sisältöön
Pirkkala logo

Kuvataiteilija Jussi Haron näyttely Veistoksia ja muuta sellaista 8.9.-3.10.2022

8.9.2022 klo 10.00–3.10.2022 klo 20.00
Paikka: Galleria 2, Suupantori 2, pääkirjasto
Kategoria: Kulttuuri Galleria 2 Näyttelyt

Kuvataiteilija Jussi Haron näyttelyssä on esillä vanhoja ja vielä tekeillä olevia veistoksia, joiden yhdistävä teema tulee olemaan materiaalin muutokset, joka näkyy mm. julkisesta tilasta kerättyjen materiaalien käyttönä teoksissa. Näyttelyssä tulee olemaan esillä murretuista pyöränlukosta koostuva Luottamus-installaatio, joka levittyy tilan lattialle, sekä tyhjistä ja lyttyyn potkituista energiajuomatölkeistä koostuva ratsastajapatsasmainen Ebin-veistos. Tilan seinillä tulee olemaan vielä tekeillä oleva teossarja lipuista, jotka ovat toteutettu
betonista valamalla.

Jussi Haron taiteellinen työskentely on pääasissa painottunut veistotaiteeseen vuodesta 2015 lähtien. Veistotaiteessa häntä kiinnostaa valitun materiaalin ja teosaiheen suhde ja hänen teoksissaan usein leikittellään näiden vastakohdilla. Tämä materiaalimerkityksiä pohdiskeleva työskentelytapa on johtanut useita vuosia kestäneisiin materiaalinkeräysprosesseihin ja hän väittääkin omistavansa vähintään Suomen suurimman kokoelman murrettuja pyöränlukkoja. Tällä hetkellä niitä on hieman yli 600 kappaletta. 


Materiaalivalinnat näkyvät myös teosten yhteiskunnallisssa teemoissa, kuten teossarjassa Flora Fennica Venenata, joka koostuu kadulta revityistä  uusnatsitarrojen silpusta. "Koen, että useat materiaalit ovat itsessään arvokkaita ja ne ohjaavat teosprosessia omaan suuntaansa. Omassa työskentelyssäni tavoittelen jonkinlaista oivallusta, miten kulmikkaasta saa pyöreää, pehmeästä kovaa. Mikä materiaali on juuri se oikea tiettyyn teosaiheeseen. Tämän ajatusmallin itselleni kuvanveisto mahdollistaa."

verkkosivu. jussiharo.com
instagram: instagram.com/jussiharo

Galleria 2 
Avoinna ma klo 10-20, ti-pe klo 10-19, la klo 10-15
näyttelyihin on vapaa pääsy
pirkkala.fi/galleria-2
galleria2@pirkkala.fi
kulttuurituottaja Anu Muurinen
puh. 050 352 1632