Pirkkalaan muuttavat oppivelvolliset lapset ilmoitetaan kouluun Wilma-järjestelmän kautta.

Kouluun ilmoittautuminen tapahtuu oppilaaksiottoalueiden mukaisesti.

Jos sinulla ei ole Wilma-tunnuksia, ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen oppilasasiat@pirkkala.fi.


Koulunkäynnin poikkeuksellinen aloittaminen

Koulun aloittaminen vuotta aikaisemmin tai myöhemmin

Poikkeuksellista koulunkäynnin aloittamista vuotta aikaisemmin tai myöhemmin anotaan erikseen opetuspäälliköltä alla olevilla lomakkeilla. Liitteenä tulee olla psykologin tai lääkärin lausunto.

Koulunkäynnin poikkeuksellinen aloittaminen: lomake

Lomakkeen lähettäminen vaatii Suomi.fi-tunnistautumista pankkitunnuksin, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella.

Ohje lomakkeen täyttämiseen

Oppilaan koulunkäynti toissijaisessa koulussa

Huoltaja voi hakea lapselleen opiskelupaikkaa myös muusta kuin oman oppilaaksiottoalueen koulusta. Hakemuksen mukainen koulupaikka osoitetaan, mikäli toiveen huomioiminen on mahdollista ja tarkoituksenmukaista ottaen huomioon kouluissa ja opetusryhmissä vallitsevat tapauskohtaiset olosuhteet (esim. koulun tilat ja resurssit sekä ryhmän koko ja kokoonpano).

Jos oppilas vaihtaa asuinpaikkaa kunnan sisällä tai vaihtaa asuinkuntaa kesken perusopetuksen, hän voi halutessaan jatkaa koulunkäyntiä nykyisessä koulussaan kuluvan lukuvuoden loppuun asti. Huoltaja vastaa tällöin oppilaan koulumatkakustannuksista. Tästä ei tarvitse tehdä erillistä hakemusta.

Koulunkäyntioikeus toissijaisessa koulussa: lomake

Lomakkeen lähettäminen vaatii Suomi.fi-tunnistautumista pankkitunnuksin, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella.

Ohje lomakkeen täyttämiseen