Kouluateriat suunnitellaan niin, että ravitsemussuositukset toteutuvat. Koululounas kattaa 1/3 koululaisen päivittäisestä ravinnon tarpeesta. Oppilaan toivotaan syövän kaikki aterian osat.

Ruokatunti on muutakin kuin vain vatsan täyttämistä. Parhaimmillaan se antaa erinomaisen tilaisuuden opetella ruoka- ja tapakulttuuria eli kauniita pöytätapoja, toisen huomioon ottamista ja yhdessä olemista. Kiireetön ruokahetki antaa mahdollisuuden nauttia ruoan mausta, tuoksusta ja päivän lepohetkestä.

Koululounaaseen sisältyy:

  • pääruoka lisäkkeineen
  • salaatti tai raaste ja salaatinkastike muina paitsi keittopäivinä
  • näkkileipä ja leipärasva, pehmeää leipää ruokalistalla mainittuina päivinä
  • ruokajuomana rasvaton maito, piimä tai vesi

Ilmakuva Toivion koulun ruokasalista. Ruokapöydissä oppilaita ruokailemassa.