Kouluvierailut

Pirkkalan kirjastoissa koululuokat tulevat lainauskäynnille ennalta varattuna aikana. Käytäntö johtuu lainauskäyntien suosiosta, kirjastotilojen koosta ja kirjastohenkilöstön määrästä. Yhdellä kertaa voi varata koko syys- tai kevätlukukauden lainauskäynnit.

Pirkkalan pääkirjaston lainauskäynnit varataan kirjaston asiakaspalvelusta (050 435 02 41, kirjasto@pirkkala.fi). Lainauskäynnillä voi käydä joko kahden tai neljän viikon välein. Yhdellä kertaa kirjastossa voi käydä vain yksi alakoululuokka.

Nuolialan kirjaston lainauskäynnit varataan kirjaston asiakaspalvelusta (050 434 9676, nuoliala@pirkkala.fi). Lainauskäynnit ovat kahden viikon välein. Yhdellä kertaa kirjastossa voi käydä vain yksi luokka.

Toivion kirjaston lainauskäynnit sovitaan kirjaston henkilökunnan kanssa.

 Kirkonkylän kirjaston kohdalla opettajat sopivat lainauskäynneistä keskenään.

Yhteistyösopimus

Pirkkalan peruskouluilla ja kirjastolla on yhteistyösopimus. Sopimuksessa tarjotaan ohjelmaa jokaiselle vuosiluokalle esikoululaisista lähtien.

Yhteistyösopimuksen tavoitteet:

  • yhteisten pelisääntöjen luominen.
  • luokkien ja koulujen välisen tasa-arvon edistäminen.
  • yhteistyön selkeyttäminen ja sen näkyväksi tekeminen.
  • yhteistyön kehittäminen.
  • lukuinnon lisääminen.

Myös pienryhmät ovat oikeutettuja yhteistyösopimuksessa tarjottuun ohjelmaan. Ohjelmaa voidaan myös räätälöidä ryhmän tarpeisiin.

Pirkanmaan lukudiplomi

Pirkanmaan lukudiplomi PIKI-kirjastoilla on lukudiplomit alakoululaisille sekä yläkoululaisille ja toiselle asteelle. Pirkanmaan lukudiplomi on olemassa myös mobiilisovelluksena. Katso alakoulujen sekä yläkoulujen ja toisen asteen sovelluksen esittelyvideot.

Yhteistyösopimuksessa suosittelemme myös muita hyviä lukudiplomeita vaihtoehtoja kaipaaville.

Mitään lukudiplomia ei ole pakko suorittaa juuri sellaisenaan, vaan opettaja saa muokata niitä oppilaiden tarpeisiin mielensä mukaan.