Koronarokotuksista löydät tietoa klikkaamalla tästä

Jos koronavirustestisi tulos on positiivinen:

 • Positiivinen koronatestitulos tulee sinulle TEKSTIVIESTILLÄ, odota rauhassa yhteydenottoa
 • Pysy kotona, jotta et tartuta muita!
 • Mikäli vointisi vaatii terveyskeskuksessa asiointia, ole aina ensin yhteydessä puhelimitseMiten toimia jos epäilee koronavirustartuntaa?

 • Jos olet oireinen, jää kotiin ja vältä kontakteja muihin, kunnes oireet ovat lievittyneet.
 • Jos yleisvointi on hyvä, ei yleensä ole tarvetta ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon tai hakeutua koronavirustestiin. Koronakotitestin voi tehdä halutessaan.
 • Laboratoriossa tehtävää koronatestiä suositellaan tietyissä tilanteissa, katso koronaviruksen näytteenottokriteerit Taysin sivun kaaviosta

Hakeudu testiin erityisesti, jos työskentelet sosiaali- ja terveydenhuollon potilastyössä, olet raskaana tai kuulut ryhmään, jolle suositellaan neljättä koronarokotusta.

 • Tee Omaolon koronaoirearvio Omaolo-palvelun koronavirustaudin oirearvion osoitteessa omaolo.fi

tai soita

 • Arkisin Vesilahden koronapuhelin klo 9-15 p. 050 4477 706.


Ohjeet koronanäytteenottoon

Fimlabin koronatestaus tapahtuu Nekalan koronanäytteenottopisteessä, Viinikankatu 44 G, Tampere. Nekalan koronanäytteenotto palvelee kaikkina viikonpäivinä klo 8-20. Nekalan näytteenottopisteessä asioidaan jalkaisin. Asiakkaan on pysäköitävä auto sille osoitetulle parkkialueelle ja odotettava näytteenottajan ohjausta näytteenottopisteen ulko-ovella. Ennen koronanäytteeseen tuloa on hyvä lukea ajanvarauksen yhteydessä tuleva saapumisohje ja noudattaa varattua aikaa.

Katso tästä saapumisohjeet Nekalan koronanäytteenottoon

Nekalan koronanäytteenottopisteen joulun ajan aukioloajat - Fimlab.fi


Näytteenoton jälkeen

 • Odota koronanäytteenoton tuloksia rauhassa kotona kotikaranteenin kaltaisissa oloissa.
 • Älä soita terveysasemalle tiedustellaksesi vastauksia, jotta koronapuhelin ei kuormitu tarpeettomasti.
 • Testitulosvastaus tulee suoraan asiakkaalle tekstiviestillä, ellei tuloksen soittamisesta ole erikseen sovittu.
 • Vastaus tutkimuksesta tulee tällä hetkellä pääsääntöisesti 24-48 h kuluessa. Voit katsoa Fimlabin sivuilta tuloksen ajankohtaisen vasteajan
 • Odota tuloksia rauhassa kotona kotikaranteenissa. 

Koronatestin tulos tulee TEKSTIVIESTILLÄ, odota rauhassa yhteydenottoa! Jos koronavirustestisi tulos on positiivinen, pysy kotona, jotta et tartuta muita.  Mikäli vointisi vaatii terveyskeskuksessa asiointia, ole aina ensin yhteydessä puhelimitse!  


Vesilahden terveysaseman hengitystieinfektiopäivystys on Lempäälässä

Hoidon tarpeen arvio tehdään Vesilahden terveysasemalla ja tarvittaessa asiakas ohjataan Lempäälän terveyskeskuksen hengitystieinfektiopäivystykseen. Ole aina ensin puhelimitse yhteydessä, mikäli sinulla on hengitystieinfektion oireita. Arkipäivisin klo 8.00-15.30 soita Vesilahden terveysaseman päivystykseen puh. 03 5652 7000. Terveydenhuollon henkilökunta haastattelee ja arvioi tilanteen puhelimitse, jonka jälkeen saat tarvittaessa ohjeistuksen hakeutua Lempäälän terveyskeskukseen.  


Koronavirus - usein kysyttyjä kysymyksiä

Olemme koonneet yleisimmin kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia koronavirustartuntaan, tartuntaepäilyyn, karanteeniin ja eristykseen liittyen. Katso kysymykset ja vastaukset täältä.Koronan torjunta on meidän kaikkien yhteinen asia

Pirkkalan kunnan julkaisemalla videolla Pirkkalan pormestari Marko Jarva ja Vesilahden terveysasemalta tartuntataudeista vastaava lääkäri Jaakko Kivijärvi muistuttavat millä yksinkertaisilla keinoilla jokainen voi omalta osaltaan ehkäistä koronaviruksen leviämistä. Voit katsoa videon alta:

Tämä sisältö ei näy, sillä evästeiden käyttöä ei ole hyväksytty.