Koronarokotukset jatkuvat yhteistoiminta-alueella

Suomessa koronarokotteita tarjotaan THL:n rokotusjärjestyksen mukaisesti ensimmäisenä terveydenhuollon ammattilaisille, jotka hoitavat COVID-19 –potilaita ja hoivakodeissa työskenteleville. Sen jälkeen rokotusvuorossa ovat ikääntyneet henkilöt, sekä henkilöt joilla on vakavalle koronataudille altistavia sairauksia. Näiden ryhmien jälkeen rokotukset ovat tarjolla muulle väestölle. Ajantasaiset tiedot rokotuksista löydät koronarokotusinfo-sivulta.Miten toimia jos epäilee koronavirustartuntaa?

Voit tehdä Omaolo-palvelun koronavirustaudin oirearvion osoitteessa omaolo.fi

Ole aina ensin puhelimitse yhteydessä, mikäli sinulla on hengitystieinfektion oireita, joihin tarvitset terveydenhuollon ammattilaisen apua.

Soita näihin numeroihin:
Arkisin Vesilahden koronapuhelin klo 9-15 p. 050 4477 706. Ethän tiedustele koronaneuvonnan numerosta rokotuksista. Ajankohtaista tietoa julkaisemme paikallislehdessä sekä koronarokotusinfo-sivulla.

Viikonloppuisin Lempäälän koronapuhelin klo 12-18 p. 041 730 3436  linkki Lempäälän koronaneuvontaan.


Voit tehdä Omaolo-palvelun koronavirustaudin oirearvion osoitteessa omaolo.fi


Ohjeet koronanäytteenottoon

Vesilahtelaisten koronanäytteenotto tapahtuu toistaiseksi Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa (Pirkkahalli).

Fimlabin tiedote: Koronanäytteenotto muuttaa E-halliin 23.12.

Katso saapumisohjeet koronanäytteenottoon


Älä tiedustele koronatestin tulosta terveysasemalta

Jos olet käynyt koronatestissä:

  • Odota koronanäytteenoton tuloksia rauhassa kotona kotikaranteenin kaltaisissa oloissa.
  • Älä soita terveysasemalle tiedustellaksesi vastauksia, jotta koronapuhelin ei kuormitu tarpeettomasti.
  • Koronanäytteet tutkitaan Fimlabin laboratoriossa. Testitulosvastaus tulee suoraan asiakkaalle tekstiviestillä, ellei tuloksen soittamisesta ole erikseen sovittu. Emme pysty nopeuttamaan tuloksien valmistumista.
  • Vastaus tutkimuksesta tulee tällä hetkellä pääsääntöisesti 24-48 h  kuluessa. Voit katsoa Fimlabin sivuilta tuloksen ajankohtaisen vasteajan
  • Positiivisesta Covid-19 näytetuloksesta ollaan aina puhelimitse yhteydessä asiakkaaseen. Odota tuloksia rauhassa kotona kotikaranteenissa. 


Vesilahden terveysaseman hengitystieinfektiopäivystys on Lempäälässä

Kaikki hengitystieinfektio-oireiset potilaat ohjataan Lempäälän terveyskeskuksen hengitystieinfektiopäivystykseen. Ole aina ensin puhelimitse yhteydessä, mikäli sinulla on hengitystieinfektion oireita. Arkipäivisin klo 8.00-15.30 soita Vesilahden terveysaseman päivystykseen puh. 03 5652 7000. Terveydenhuollon henkilökunta haastattelee ja arvioi tilanteen puhelimitse, jonka jälkeen saat tarvittaessa ohjeistuksen hakeutua Lempäälän terveyskeskukseen.  


Koronavirus - usein kysyttyjä kysymyksiä

Olemme koonneet yleisimmin kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia koronavirustartuntaan, tartuntaepäilyyn, karanteeniin ja eristykseen liittyen. Katso kysymykset ja vastaukset täältä.


Koronan torjunta on meidän kaikkien yhteinen asia

Pirkkalan kunnan julkaisemalla videolla Pirkkalan pormestari Marko Jarva ja Vesilahden terveysasemalta tartuntataudeista vastaava lääkäri Jaakko Kivijärvi muistuttavat millä yksinkertaisilla keinoilla jokainen voi omalta osaltaan ehkäistä koronaviruksen leviämistä. Voit katsoa videon alta:

Tämä sisältö ei näy, sillä evästeiden käyttöä ei ole hyväksytty.


Ajankohtaista terveyspalvelujen toiminnassa

Ethän tule vastaanotolle flunssaisena tai muuten sairaana. Jos sairastut, ota yhteyttä ajan perumiseksi.


Avosairaanhoito

Lääkärille ja hoitajalle voi saada aikoja myös muissa kuin päivystyksellisissä asioissa. Puhelimitse tehdyn arvion perusteella päivystysvastaanottoa tarvitsevat hengitystieoireiset ohjataan Lempäälän päivystykseen. Hoitajaan voi olla yhteydessä kaikenlaisissa asioissa numerossa 03 5652 7000, puhelinaika klo 8–15.30.


Fysioterapia

Fysioterapeutin yksilövastaanotolla normaalitoiminta. Apuvälinepalvelut toteutetaan puhelinpalvelun kautta sovittavalla tavalla.


Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Puhelin- ja vastaanottotyö jatkuu.


Neuvolat ja kouluterveydenhuolto

Neuvolassa ja kouluterveydenhuollossa terveydenhoitajien vastaanotoilla normaalitoiminta, lääkärinaikoja on rajoitetusti. Ensisynnyttäjille tarjolla synnytysvalmennus etäyhteyden kautta ja muissa aiheissa verkkoperhevalmennus nettisivuillamme.


Suun terveydenhuolto

Suun terveydenhuollon toiminta jatkuu normaalina. Jos hammashoito koronatilanteen takia on jäänyt keväällä kesken, otathan itse yhteyttä hammashoitolan ajanvaraukseen hoidon jatkamiseksi.


Laboratorio

Fimlab Vesilahden toimipiste on normaalisti auki.