Koronarokotuksista löydät tietoa klikkaamalla tästä

 • Rokotussivu sisältää ajantasaisen tietoa koronarokotuksista Pirkkalassa, sekä koronatilannemittarin, joka näyttää mm. tartuntojen määrät sekä miten koronavirusrokotuksissa edetään.


Tältä sivulta löydät tietoa, jos asiasi koskee koronaepäilyä, oireiden arviointia tai testiin hakeutumista.

Miten toimia jos epäilee koronavirustartuntaa?

Jos sinulla on lieviä hengitystieoireita (nuhaa, yskää, kurkkukipua, lihassärkyä ja kuumetta)

 • Soita koronapuhelimeen (050 313 3682, arkipäivisin ma-pe klo 8-16 ja la-su klo 10-14) mahdollisen Covid-testauksen ohjelmoimiseksi (testin voi hyvin ottaa 1-3 vrk oireiden alusta).
  Ethän tiedustele koronaneuvonnan numerosta rokotuksista, niistä löydät tietoa täältä.
 • Voit myös tehdä Omaolossa koronaoirearvion: Omaolo.fi
 • Lepää ja pysy kotona, kunnes oireet loppuvat, vaikka Covid-testi olisikin negatiivinen.

Jos sinulle tulee vakavia oireita, kuten hengenahdistusta ja yleistilasi heikkenee, soita terveyskeskuspäivystykseenOmaolo-palvelun koronavirustaudin oirearvio

Voit tehdä Omaolossa oirearvion ja saat vastaustesi perusteella hoitosuosituksen.

Huoltaja voi asioida 1–14-vuotiaan lapsen puolesta Omaolossa. Puolesta-asiointi mahdollistaa huoltajalle koronavirustaudin oirearvion täyttämisen ja lomakkeen tietojen lähettämisen terveydenhuoltoon. Huoltajan ja lapsen tai lapsien koronavirusoirearvion täyttäminen onnistuu Omaolossa yhdellä asiointikerralla. Omaolo ilmoittaa, kenen puolesta asukas on kullakin hetkellä asioimassa.


Ohjeet koronanäytteenottoon

Koronanäytteet otetaan Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa. Näytteenottoon tarvitaan lähete. Ole yhteydessä Pirkkalan koronaneuvontapuhelimeen mahdollisen Covid-testauksen ohjelmoimiseksi. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta mennä autolla näytteenottoon, mainitse tästä soittaessasi koronaneuvontaan.

Katso saapumisohjeet koronanäytteenottoon


Näytteenoton jälkeen

 • Odota koronanäytteenoton tuloksia rauhassa kotona kotikaranteenin kaltaisissa oloissa.
 • Älä soita terveyskeskukseen tiedustellaksesi vastauksia, jotta koronapuhelin ei kuormitu tarpeettomasti.
 • Koronanäytteet tutkitaan Fimlabin laboratoriossa. Testitulosvastaus tulee suoraan asiakkaalle tekstiviestillä, ellei tuloksen soittamisesta ole erikseen sovittu. Emme pysty nopeuttamaan tuloksien valmistumista.
 • Vastaus tutkimuksesta tulee tällä hetkellä pääsääntöisesti 24-48 h kuluessa. Voit katsoa Fimlabin sivuilta tuloksen ajankohtaisen vasteajan
 • Positiivisesta Covid-19 näytetuloksesta ollaan aina puhelimitse yhteydessä asiakkaaseen. Odota tuloksia rauhassa kotona kotikaranteenissa. 


Hengitystieoireisten potilaiden suositellaan käyttävän nenä-suusuojusta asioidessa terveyskeskuksessa

Katso tästä ohjeet kasvomaskin käytöstä

Mikäli sinulla on akuutin hengitystieinfektion oireita (nuhaa, yskää, kurkkukipua, lihassärkyä, kuumetta, hengitysvaikeuksia) ja asioit terveyskeskuksessa:

 • saavu terveyskeskukseen vain puhelinkontaktin jälkeen
 • käytä suu-nenäsuojusta saapuessasi terveyskeskukseen
 • käytä vain terveyskeskuksen B-ovea. Kulku kielletty muista ovista! Terveyskeskuksen pohjakartan ja sisäänkäynnit löydät toimipistesivulta

Jos sinulla on varattuna aika kiireettömälle ajanvarausvastaanotolle tai tutkimukseen ja sinulle tulee hengitystieoireita, peru aikasi. Älä saavu sairaana vastaanotolle!

Koronavirus - usein kysyttyjä kysymyksiä

Olemme koonneet yleisimmin kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia koronavirustartuntaan, tartuntaepäilyyn, karanteeniin ja eristykseen liittyen. Katso kysymykset ja vastaukset täältä.


Ajankohtaista terveyspalvelujen toiminnassa


Avosairaanhoito

Lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanoton puhelinpalvelu on ajoittain ruuhkautunut, koska terveyskeskuksen henkilökuntaa on pyritty keskittämään koronatyöhön. Poikkeustilanteen vuoksi soittoaikaa tai lääkärinaikaa ei pystytä lupaamaan tietylle lääkärille. Hoitajaan voi olla yhteydessä kaikenlaisissa asioissa.

Terveyskeskussairaala

Terveyskeskussairaalassa on vierailukielto toistaiseksi.


Terveyskeskuksen sisäänkäynnit

 • Hengitystieoireiset infektiopäivystykseen tulevat potilaat: B-ovi. Kulku kielletty muista ovista!
 • Hammashoitolaan ja laboratorioon tulevat potilaat: A-ovi.
 • Ajanvarausvastaanotolle, päivystykseen ja röntgeniin/uä-tutkimukseen tulevat hengitystieoireettomat potilaat: D-ovi, kulku Kirveskujan kautta.
 • Neuvolaan kulku: D- tai E-ovi
 • Apuvälinelainaamo: F-ovi
Koronan torjunta on meidän kaikkien yhteinen asia

Kunnan julkaisemalla videolla Pirkkalan pormestari Marko Jarva ja tartuntataudeista vastaava lääkäri Jaakko Kivijärvi muistuttavat millä yksinkertaisilla keinoilla jokainen voi omalta osaltaan ehkäistä koronaviruksen leviämistä. Voit katsoa videon alta:
Tämä sisältö ei näy, sillä evästeiden käyttöä ei ole hyväksytty.


Pirkkalan kunnan tiedotteet

Kaikki kunnan julkaisemat koronaan liittyvät tiedotteet löydät uutisarkistosta.