Koronarokotuksista löydät tietoa klikkaamalla tästä

Tays.fi: Usein kysyttyjä kysymyksiä koronavirusinfektiosta, eristyksestä ja karanteenista

Tays.fi: Toimi näin, jos epäilet koronaviruksen aiheuttamaa infektiotaNeuvontapuhelin

Pirkkalan korona- ja rokotusneuvontapuhelin palvelee koronaan liittyvissä asioissa arkisin klo 9-11 p. 044 486 1905

Korona-chat

Chatin kautta voit olla yhteydessä, jos tarvitset ajan koronatestiin, koronarokotukseen tai tartuntatautipäiväraha- todistuksen. Avoinna arkisin klo 8:30-11. Tietoturvasyistä ethän kirjoita chattiin henkilötunnusta tai luottamuksellisia tietoja. Ammattilaisemme ohjaavat sinut tarvittaessa vahvaan tunnistautumiseen. Chat on sivun oikeassa alareunassa esiintyvä vihreä laatikko.

Jos koronavirustestisi tulos on positiivinen:

 • Positiivinen koronatestitulos tulee sinulle TEKSTIVIESTILLÄ, odota rauhassa
 • Pysy kotona, jotta et tartuta muita!
 • Mikäli vointisi vaatii terveyskeskuksessa asiointia, ole aina ensin yhteydessä puhelimitseMiten toimia jos epäilee koronavirustartuntaa?

 • Jos olet oireinen, jää kotiin ja vältä kontakteja muihin, kunnes oireet ovat lievittyneet.
 • Jos yleisvointi on hyvä, ei yleensä ole tarvetta ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon tai hakeutua koronavirustestiin. Koronakotitestin voi tehdä halutessaan.
 • Laboratoriossa tehtävää koronatestiä suositellaan tietyissä tilanteissa, katso koronaviruksen näytteenottokriteerit Taysin sivun kaaviosta

Hakeudu testiin erityisesti, jos työskentelet sosiaali- ja terveydenhuollon potilastyössä, olet raskaana tai kuulut ryhmään, jolle suositellaan neljättä koronarokotusta.

 • Tee Omaolon koronaoirearvio: Omaolo.fi. Ajan koronatestiin voit varata Omaolon kautta oirearvion täyttämisen jälkeen, jos Omaolo niin suosittaa.

  tai

 • Ota yhteyttä Korona-chatin kautta mahdollisen Covid-testauksen ohjelmoimiseksi (testin voi hyvin ottaa 1-3 vrk oireiden alusta). 

Jos sinulle tulee vakavia oireita, kuten hengenahdistusta ja yleistilasi heikkenee, soita terveyskeskuspäivystykseen


Omaolo-palvelun koronavirustaudin oirearvio ja ajanvaraus koronatestiin

Voit tehdä Omaolossa oirearvion ja saat vastaustesi perusteella hoitosuosituksen. Jos oirearvio suosittaa testiä, voit halutessasi varata ajan koronatestiin heti oirearvion täyttämisen jälkeen. 

Huoltaja voi asioida 1–14-vuotiaan lapsen puolesta Omaolossa. Puolesta-asiointi mahdollistaa huoltajalle koronavirustaudin oirearvion täyttämisen ja lomakkeen tietojen lähettämisen terveydenhuoltoon. Huoltajan ja lapsen tai lapsien koronavirusoirearvion täyttäminen onnistuu Omaolossa yhdellä asiointikerralla. Omaolo ilmoittaa, kenen puolesta asukas on kullakin hetkellä asioimassa.


Ohjeet koronanäytteenottoon

Hatanpään koronanäytteenottopiste palvelee asiakkaita osoitteessa Hatanpäänkatu 22 (O-rakennus).

Koronanäytteenottoon tulo vaatii aina lähetteen ja ajanvarauksen.

Näytteenottoon tarvitaan lähete. Lähetteen ja testiajan saat Omaolon kautta tai olemalla yhteydessä Pirkkalan koronaneuvontapuhelimeen.

Katso saapumisohjeet Hatanpään näytteenottopisteeseen


Näytteenoton jälkeen

 • Odota koronanäytteenoton tuloksia rauhassa kotona kotikaranteenin kaltaisissa oloissa.
 • Älä soita terveyskeskukseen tiedustellaksesi vastauksia, jotta koronapuhelin ei kuormitu tarpeettomasti.
 • Testitulosvastaus tulee suoraan asiakkaalle tekstiviestillä, ellei tuloksen soittamisesta ole erikseen sovittu.
 • Vastaus tutkimuksesta tulee tällä hetkellä pääsääntöisesti 24-48 h kuluessa. Voit katsoa Fimlabin sivuilta tuloksen ajankohtaisen vasteajan
 • Odota tuloksia rauhassa kotona kotikaranteenissa. 

Koronatestin tulos tulee TEKSTIVIESTILLÄ, odota rauhassa yhteydenottoa! Jos koronavirustestisi tulos on positiivinen, pysy kotona, jotta et tartuta muita.  Mikäli vointisi vaatii terveyskeskuksessa asiointia, ole aina ensin yhteydessä puhelimitse!


Käytä nenä-suusuojusta asioidessa terveyskeskuksessa

Katso tästä ohjeet kasvomaskin käytöstä

Mikäli sinulla on akuutin hengitystieinfektion oireita (nuhaa, yskää, kurkkukipua, lihassärkyä, kuumetta, hengitysvaikeuksia) ja asioit terveyskeskuksessa:

 • saavu terveyskeskukseen vain puhelinkontaktin jälkeen
 • käytä suu-nenäsuojusta saapuessasi terveyskeskukseen
 • käytä päivystyksen B-ovea. Ovi on lukossa, ennen tuloasi soita päivystyksen numeroon 03 565 25109. Terveyskeskuksen pohjakartan ja sisäänkäynnit löydät toimipistesivulta

Jos sinulla on varattuna aika kiireettömälle ajanvarausvastaanotolle tai tutkimukseen ja sinulle tulee hengitystieoireita, peru aikasi. Älä saavu sairaana vastaanotolle!