Hyppää sisältöön
Pirkkala logo

Koronarokotusaikoja saatavilla kaikille 5-11 -vuotiaille lapsille

27.12.2021
Kategoria: Terveys ja tuki Pirkkala Koronavirus Terveys ja tuki Vesilahti
lapset kävelyllä talvella

Koronarokotuksen voivat vastedes saada kaikki viisi vuotta täyttäneet. Aiemmin korona­rokotetta tarjottiin vain 5–11-vuotiaille, jotka kuuluvat vakavan korona­virus­taudin riskiryhmään.


THL suosittelee koronarokotuksia 

Koronarokotuksia tarjotaan myös kaikille muille 5–11-vuotiaille lapsille. 

5–11-vuotiaille annettava koronarokote on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua pienemmän annoksen sisältävää valmistetta.


Ajanvaraus verkossa tai puhelimitse

Rokotusajan voi varata verkosta tai puhelimitse. Huomioithan, että aikoja on aluksi saatavilla rajallinen määrä, koska lasten rokotteiden toimituserät ovat rajallisia. Mikäli aikoja ei ole varattavissa, ovat kaikki rokotusajat jo täynnä. Uusia aikoja avataan varattavaksi aina sitä mukaa, kun rokotteiden määrät varmistuvat.

Tästä pääset Pirkkalan verkkoajanvaraukseen
Tästä pääset Vesilahden verkkoajanvaraukseen


tai soittamalla koronarokotuspuhelimeen:

Pirkkala 044 486 1905 ma-pe klo 9–15.

Vesilahti: 050 4477 706 ma-pe kello 9-15.


Lapsen tullessa rokotukseen

Rokotukseen saapuessa suositellaan toimitettavaksi vanhempien suostumuslomake. Lapsi voi itse päättää koronarokotteen ottamisesta, jos terveydenhuollon ammattilainen arvioi hänen olevan ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenevä siihen. Jos lapsi ei ole kykenevä päättämään rokotuksestaan itse, tarvitaan rokottamiseen molempien huoltajien kirjallinen suostumus. THL:n suostumuslomakkeen voi tulostaa tästä.

Lapsella voi olla mukana yksi saattaja.


Tehosterokotus 6 viikon kuluttua

Tehosterokotusaika on 6 viikon päästä ensimmäisestä rokotuksesta. Ensimmäiselle rokotuskerralla lapselle varataan aika toista rokoteannosta varten. Toinen rokoteannos on tärkeä, jotta rokotteen suojateho vahvistuu.