Seuraathan ajantasaista tiedottamista koronarokotuksiin liittyen tältä sivulta sekä paikallislehdestä.

Rokotteiden jakelusta kuntiin vastaavat valtakunnallisesti THL ja alueellisesti Pirkanmaan sairaanhoitopiiri. Rokotusaikataulu on riippuvainen Pirkkalan yhteistoiminta-alueelle saatavien rokotteiden määrästä. Kunnalla ei ole mahdollisuuksia vaikuttaa saataviin rokotemääriin tai niiden jakeluaikatauluihin.

Jos sinulla on hengitystieinfektio-oireita ja epäilet koronavirustartuntaa, katso tästä ohjeet testiin hakeutumiseksi.


Nyt rokotusvuorossa olevat ryhmät Vesilahdessa

Koska rokotteita on aluksi tarjolla rajoitetusti, niitä tarjotaan aluksi henkilöille, joilla on kohonnut riski sairastua vakavaan koronavirustautiin. Tässä vaiheessa rokotusaikoja ei anneta muille kuin mainituille rokotusvuorossa oleville kuntalaisille. Tällä hetkellä, eri ikäryhmille tarjotaan eri rokotevalmisteita. Tarkista alla olevasta rokotepäivä luettelosta, kuulutko päivän kohderyhmään.

Rokotusvuorossa olevaan ryhmään kuuluvat voivat varata ajan verkkoajanvarauksen kauttaRokotteiden saatavuus vaihtelee runsaasti viikosta riippuen, joten aikoja ei ole aina saatavilla! Uusia aikoja lisätään kun saamme varmistuksen saapuvasta rokote-erästä. 

  • Mikäli verkkoajanvarauksen palveluvalikosta ei löydy koronarokotukset-otsikkoa, varattavia rokotusaikoja ei ole tällä hetkellä vapaana. Siinä tapauksessa yritä uudelleen myöhemmin.
  • Yksittäisiä peruutusaikoja saattaa vapautua jos ajan varannut peruu aikansa. Kannattaa siis käydä ajoittain tarkistamassa jos näitä aikoja palautuu varattavaksi.


Rokotepäiväluettelo ja käytettävät rokotevalmisteet

Rokotukset toteutetaan kulloinkin käytettävissä olevalla rokotevalmisteella. Alla on lueteltu ne rokotuspäivät, joista olemme saaneet varmistuksen käytettävästä valmisteesta:

15.4.2021 Comirnaty, kaikki yli 16-vuotiaat riskiryhmään 1 kuuluvat ja kaikki yli 18-vuotiaat riskiryhmään 2 kuuluvat

23.4.2021 Comirnaty, kaikki yli 16-vuotiaat riskiryhmään 1 kuuluvat ja kaikki yli 18-vuotiaat riskiryhmään 2 kuuluvat

Päivitämme rokotuspäivien tietoja sitä mukaan kun saamme lisää rokotteita.


Koronarokotusneuvonnasta saa tietoa rokotuksista

Vesilahden koronapuhelin p. 050 4477 706 palvelee arkipäivisin ma-pe kello 9-15. Numero on tarkoitettu koronainfektioon ja koronarokotuksiin liittyviin kysymyksiin, ellei etsitty asia löydy kunnan tiedotuskanavista. Jos verkkoajanvaraus ei onnistu ja kuulut vuorossa olevaan rokotusryhmään, voit varata rokotuksiin ajan myös koronarokotusneuvontapuhelimen kautta. 


Mittari näyttää koronatilanteen

Koronatilannemittari näyttää testattujen ja tartuntojen määrät, soittojen määrän koronapuhelimeen sekä miten koronavirusrokotuksissa edetään. Mittari päivitetään aina maanantaisin, jolloin tehdään yhteenveto päättyneen viikon tilanteesta. Edellisten viikkojen mittarit löydät täältä.

THL:n koronarokotusten seurantasivu näyttää eri ikäryhmille annettujen rokotteiden määrää kaikissa Suomen kunnissa. Vesilahden lukuja pääset katsomaan tästä.Ohjeita koronarokotukseen tulijoille

  • Koronarokotukset annetaan Vesilahden terveysasemalla.
  • Saavu paikalle tarkasti annetun ajan mukaisesti, jotta tilat eivät ruuhkaudu. Koronarokotuksia annetaan vain ajan varanneille asiakkaille! Rokotusaikaa ei voi varata terveysaseman infopisteestä.
  • Varauduthan rokotuksiin pukeutumalla vaatteeseen, josta saa helposti olkavarren esiin.
  • Rokotuspaikka sijaitsee terveysaseman alakerroksessa, sisäänkäynti merkitty pohjakarttaan punaisella pisteellä.
  • Kun tulet sisään aulaan, odota omaa vuoroasi. Sinun ei tarvitse erikseen ilmoittautua.
  • Seuraa opastuksia ja ohjeistuksia.
  • Rokotuksen jälkeen, jää aulaan istumaan 15 minuutiksi, joka jälkeen voit poistua. Poistumista ei tarvitse ilmoittaa henkilökunnalle