En ole varma, kuulunko rokotettavien ryhmään. Mistä voisin asian tarkistaa?

Tällä hetkellä rokotusvuorossa olevat ryhmät näkyvät koronarokotussivulta. Löydät sivulta myös ohjeet ajanvaraukseen:


Mitä rokotteita nyt annetaan?

 • Pirkkalassa ja Vesilahdella rokotukset toteutetaan joko Comirnaty- tai Moderna -rokotteella.
 • Modernan rokotetta ei toistaiseksi anneta Suomessa alle 30-vuotiaille miehille tai pojille varovaisuusperiaatteen mukaisesti. Tehosterokotus annetaan ensisijaisesti samalla valmisteella.
 • Astra Zenecan rokotteella aloitetuissa rokotussarjoissa kolmas rokote annetaan joko Comirnaty- tai Moderna-rokotteella.

Annetaanko rokotukset syntymävuoden vai iän perusteella?

Ikärajoilla tarkoitetaan täytettyjä kokonaisia ikävuosia, ei syntymävuotta.

Miksi rokotusaikoja ei ole aina saatavilla?

Mikäli rokotusaikoja ei ole varattavissa, ovat kaikki rokotusajat jo täynnä. Uusia aikoja avataan varattavaksi aina sitä mukaa, kun rokotteiden määrät varmistuvat. Jokaiselle järjestetään kuitenkin mahdollisuus rokotusajan saamiseen, oma rokotusvuoro ei voi mennä ohi.

 • Yksittäisiä peruutusaikoja saattaa vapautua jos ajan varannut peruu aikansa.
 • Ajanvarauksia saa tehdä vain 1 kpl/henkilö.
 • Muistathan perua oman rokotusaikasi, mikäli olet jo saanut rokotteen tai muusta syystä tiedät ajan jäävän käyttämättä. Näin saamme tarjottua rokotusaikaa toiselle henkilölle, mikä auttaa sekä rokotuskattavuuden mahdollisimman nopeassa parantamisessa että rokotehävikin vähentämisessä

Mistä voin tiedustella peruuntuneita rokotusaikoja?

Parhaiten mahdollisten peruutusaikojen saatavuutta voi selvittää tarkistamalla verkkoajanvarauksen tilannetta. Mikäli aikoja ei ole saatavilla, ei peruutusaikoja ole tullut. 
Verkkoajanvaraus Pirkkala
Verkkoajanvaraus Vesilahti


Onko koronarokote pakollinen? Maksaako rokotus?

Koronarokotteen ottaminen on vapaaehtoista ja maksutonta. Suosittelemme rokotetta kaikille, koska laajalla rokotuskattavuudella epidemian leviäminen saadaan estettyä mahdollisimman tehokkaasti.

Mistä saan todistuksen koronainfektiosta, negatiivisesta testituloksesta tai koronarokotuksesta?

OmaKanta-palvelussa on saatavilla EU-hyväksytty todistus sairastetusta COVID-infektiosta, annetuista koronarokotteista tai otetun COVID-näytteen vastauksesta. Mikäli Omakannasta koronatodistuksen tulostaminen ei onnistu, voit pyytää tulostetta myös omasta terveyskeskuksesta korona-chat -palvelun kautta. Chat on tämän sivun oikeassa alareunassa esiintyvä vihreä laatikko. Todistukset toimitetaan postin välityksellä kotiosoitteeseen, toimituksessa voi olla useamman päivän viive. Todistusta ei saa päivystyksestä.


Jaetaanko koronarokotuksia työterveyshuollon kautta?

Työterveyshuollon kautta jaetaan pienissä määrin koronarokotteita. Rokotteiden saaminen työterveyshuollosta edellyttää toistaiseksi työnantajan ja työterveyshuollon välistä sopimusta. Tiedon oman työpaikkasi järjestelyistä saat omalta esimieheltäsi.

Pirkkalan ja Vesilahden kuntien työntekijöiden rokotukset toteutetaan pääasiassa työntekijöiden kotikuntien terveyskeskusten kautta.

 
Voiko koronarokotteen saada toisella paikkakunnalla?

Rokotusten edettyä, on kuntiin tarjoutunut paremmin mahdollisuuksia antaa rokotteita myös muille kuin kunnan vakituisille asukkaille. Lähtökohtaisesti rokotus suositellaan toteutettavaksi omassa kotikunnassa, mutta esimerkiksi työn tai opiskelun takia toisella paikkakunnalla säännöllisesti oleskeleva henkilö voi tiedustella rokotusaikaa myös oleskelukunnastaan. 

Pirkkalan ja Vesilahden yhteistoiminta-alueella asuvat voivat käydä rokotuksella joko Pirkkalan terveyskeskuksessa tai Vesilahden terveysasemalla.

Voiko jokin sairaus/lääkitys estää koronarokotteen saamisen?

THL - Vasta-aiheet ja varotoimet rokotteelle


Olen sairastanut koronainfektion aiemmin, tarvitsenko rokotetta?

 • Kun sairastetusta infektiosta on kulunut noin 3-6 kk, suositellaan rokotteen ottamista vastustuskyvyn ylläpitämiseksi.
 • THL suosittelee kaikille COVID-infektion sairastaneille toisen rokoteannoksen ottamista (aiemmin yksi annos tulkittu riittäväksi). Toisen annoksen ottaminen auttaa nostamaan vasta-ainetasoja ja tuo pitkällä aikavälillä paremmin kolmea rokoteannosta vastaavan suojan.
 • 5.11.2021 alkaen EU:n koronatodistuksen saavat nyt myös koronan sairastaneet, joilla on yksi rokotus. Matkustettaessa todistuksen kelpoisuus tulee tarkistaa kohdemaasta. Lisätietoja asiasta THL:n sivuilta


Voinko valita, minkä rokotteen otan?

 • Emme suoranaisesti pysty tarjoamaan valinnanvaraa rokotevalmisteiden välillä vaan rokotuksia toteutetaan kulloinkin käyttöön saatavilla rokotteilla. Rokotuksia toteutetaan THL:n ohjeiden mukaisesti, kulloinkin rokotusvuorossa oleva ryhmä ilmoitetaan verkkoajanvarauksen yhteydessä. Jos varaat/aikaistat tehosteaikaa verkosta, huomioithan, että tehosterokotus toteutetaan lähtökohtaisesti samalla valmisteella kuin ensimmäinen rokotuskerta.
 • Huomioithan, että rokotevalmisteen valinta ei ole mahdollista enää rokotuspaikalla. Rokotustapahtumissa on käytettävissä on vain kyseisenä päivänä jaossa olevaa rokotetta.


Lapseni koronarokotustodistus ei näy Omakannassa. Miten saan rokotustodistuksen matkalle?

Voit olla yhteydessä sairaanhoitajaan korona-chatin välityksellä saadaksesi tarvitsemasi todistuksen. Chat on tämän sivun oikeassa alareunassa esiintyvä vihreä laatikko


Milloin tehosteannokset annetaan?

Tehosteannoksia tarjotaan THL:n antamien suositusten mukaisesti eri ikäryhmille ja riskiryhmille. Voit katsoa koronarokotussivulta eri ryhmien tehosteannosten aikarajat.

Tietoa lasten ja nuorten koronarokotuksista

THL - lasten ja nuorten rokotukset 

Matkustaminen ja koronarokotukset

Matkailuun liittyen löydät lisätietoja sivulta Koronavirus - usein kysyttyjä kysymyksiä


Sivua päivitetty viimeksi 13.6.2022.