Hyppää sisältöön
Pirkkala logo

Koronarokotukset jatkuvat Pirkkalassa ensi viikolla - vuorossa omaishoidon ja kotisairaanhoidon asiakkaat sekä yli 80-vuotiaat

13.1.2021
Kategoria: Terveys ja tuki Koronavirus
Kasvomaskia käyttävä nainen pitää koronarokotetta kädessään.

Koronarokotteen saavat Pirkkalassa seuraavaksi omaishoidon ja kotisairaanhoidon asiakkaat sekä kunnan yli 80-vuotiaat asukkaat eli vuonna 1940 ja aikaisemmin syntyneet. Näiden ryhmien rokotukset alkavat tiistaina 19.1. Kunta ottaa yhteyttä rokotettaviin. Myös verkkoajanvaraus on mahdollinen. 

Pirkkalan kunnan terveyspalveluiden henkilökunta soittaa kaikille rokotusvuorossa oleville rokotusajan sopimiseksi. Yhteydenotot rokotusaikojen sopimiseksi alkavat huomenna torstaina.

Kotisairaanhoidon asiakkaat voivat sopia rokotusajan myös kotisairaanhoidon kautta.

Rokotusvuorossa olevaan ryhmään kuuluvat voivat varata rokotusajan myös verkkoajanvarauksen kautta. Verkkoajanvaraukseen pääset tästä.
Huom! Aikoja ei ole tällä hetkellä varattavissa verkkoajanvarauksen kautta (tilanne 20.1. klo 14.00). Tiedotamme heti kun rokotusaikoja on jälleen saatavilla.

Puhelu koronarokotuksen sopimista varten saattaa tulla tuntemattomasta numerosta. Asiakas saa puhelun aikana tarkemmat tiedot ja ohjeet. Terveyspalvelujen henkilöstö toivoo, että asiakkaat eivät itse ota yhteyttä soittamalla terveyskeskukseen.

Nyt käytössä oleva rokote pitää antaa kaksi kertaa suojaustehon saamiseksi. Tehosterokote annetaan 21 vuorokauden kuluttua ensimmäisestä annoksesta. Aika tehosterokotukseen varataan ensimmäisellä rokotuskäynnillä.

Koronarokotteet annetaan Pirkkalan terveyskeskuksessa. Pyydämme asiakkaita saapumaan paikalle tarkasti annetun ajan mukaisesti, jotta tilat eivät ruuhkaudu.

Ikä on kaikkein merkittävin vakavan koronataudin riskitekijä. Sen vuoksi rokotetta suositellaan ikääntyneille. Rokotteen ottaminen on maksutonta ja vapaaehtoista.

Rokotusaikoja ei vielä muille kuntalaisille

Tässä vaiheessa rokotusaikoja ei anneta muille kuin mainituille rokotusvuorossa oleville kuntalaisille. Tiedotamme erikseen kun rokotuksissa päästään seuraavaan vaiheeseen ja uudet ryhmät tulevat rokotusvuoroon. Toivomme, että kuntalaiset odottavat rauhassa vuoroaan. 

Myös Pirkkalan kunnan sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön koronarokotukset ovat alkaneet. Henkilökunnan rokotuksista huolehtii Terveystalo.

Uutista päivitetty 14.1. klo 13: Aika tehosterokotukseen varataan ensimmäisellä rokotuskäynnillä, ei ensimmäisen ajanvarauksen yhteydessä.
Uutista päivitetty 15.1. klo 10.30: Lisätty verkkoajanvarauksen linkki.


Lisätietoja koronarokotuksista

THL Oma koronarokotus: miten, miksi ja milloin?