Seuraathan ajantasaista tiedottamista koronarokotuksiin liittyen tältä sivulta.

Rokotteiden jakelusta kuntiin vastaavat valtakunnallisesti THL ja alueellisesti Pirkanmaan sairaanhoitopiiri. Pirkkalaan saapuvien rokote-erien määrä vaikuttaa rokotusten etenemiseen. Kunnalla ei ole mahdollisuuksia vaikuttaa saataviin rokotemääriin tai niiden jakeluaikatauluihin.


Katso myös
:
Vastaukset yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin koronarokotteista ja rokotusten järjestämisestä Pirkkalassa. Sivulta löydät myös "Kysy koronasta" Facebook Live -tallenteen, jossa pormestari Marko Jarva ja Pirkkalan yhteistoiminta-alueen tartuntataudeista vastaava lääkäri Jaakko Kivijärvi kertoivat ajankohtaisista korona-asioista ja vastasivat kuntalaisten kysymyksiin. 


Tiedote 14.4.2021: Korjaus Yle:n virheelliseen uutisointiin rokotteiden valintamahdollisuudesta Pirkkalassa - rokotevalmistetta ei voi valita


Rokotusvuorossa olevat ryhmät ja rokotevalmisteet


Kaikki 65 vuotta täyttäneet

- Rokotevalmiste: Astra Zeneca

Ajanvaraus verkkoajanvarauksen kautta


Riskiryhmään 1 ja riskiryhmään 2 kuuluvat 18-64-vuotiaat

- Rokotevalmiste: Comirnaty tai Moderna
Ajanvaraus verkkoajanvarauksen kautta

Tältä sivulta voit tarkistaa kuulutko riskiryhmään

Riskiryhmään 1 kuuluvat 16-17-vuotiaat

- Rokotevalmiste: Comirnaty

Ajanvaraus vain soittamalla koronaneuvontapuhelimeen p. 044 486 1905, arkisin klo 9-15
Tältä sivulta voit tarkistaa kuulutko riskiryhmään


Ajanvaraus rokotukseen

Rokotusvuorossa olevaan ryhmään kuuluvat voivat varata ajan verkkoajanvarauksen kautta.
Rokotteiden saatavuus vaihtelee runsaasti viikosta riippuen, joten aikoja ei ole aina saatavilla! Uusia aikoja lisätään kun saamme varmistuksen saapuvasta rokote-erästä. 

 • Mikäli verkkoajanvarauksen palveluvalikosta ei löydy koronarokotukset-otsikkoa, varattavia rokotusaikoja ei ole tällä hetkellä vapaana. Siinä tapauksessa yritä uudelleen myöhemmin.
 • Yksittäisiä peruutusaikoja saattaa vapautua jos ajan varannut peruu aikansa. Kannattaa siis käydä ajoittain tarkistamassa jos näitä aikoja palautuu varattavaksi.
 • Ajanvarauksia saa tehdä vain 1 kpl/henkilö.

Koronarokotuksiin kutsutaan kirjeitse kaikki rokottamattomat yli 70-vuotiaat

Terveyspalveluista on tarjottu koronarokotusaikaa kaikille 70 vuotta täyttäneille, jotka on tavoitettu puhelimitse.

Mikäli et ole saanut yhteydenottoa etkä rokotetta ja olet yli 70-vuotias, ole yhteydessä rokotusajan varaamiseksi rokotusneuvontapuhelimeen 044 486 1905 arkipäivisin klo 9–15.

Lähetämme lisäksi kirjeen kaikille rokottamattomille yli 70-vuotiaille, joita emme ole puhelimitse tavoittaneet. Kirjeessä kerrotaan yhteystiedot ja ohjeet rokotusajan varaamiseen.


Käytettävät rokotevalmisteet

Rokotukset toteutetaan kulloinkin käytettävissä olevalla rokotevalmisteella. Alla on lueteltu ne rokotuspäivät, joista olemme saaneet varmistuksen käytettävästä valmisteesta:

12.-16.4.2021: AstraZeneca
17.-18.4.2021: Comirnaty
19.-23.4.2021: Moderna
23.4.2021: Comirnaty

Päivitämme rokotuspäivien tietoja sitä mukaan kun saamme lisää rokotteita.Mittari näyttää koronatilanteen ja rokotusten etenemisen

Koronatilannemittari näyttää testattujen ja tartuntojen määrät, soittojen määrän koronapuhelimeen sekä miten koronavirusrokotuksissa edetään. Mittari päivitetään aina maanantaisin, jolloin tehdään yhteenveto päättyneen viikon tilanteesta. Edellisten viikkojen mittarit löydät täältä.

THL:n koronarokotusten seurantasivu näyttää eri ikäryhmille annettujen rokotteiden määrää kaikissa Suomen kunnissa. Pirkkalan lukuja pääset katsomaan tästä.


(kuva suurenee klikkaamalla sitä)


Koronarokotusneuvonnasta saa tietoa rokotuksista

Koronarokotusten neuvontapuhelin p. 044 486 1905 palvelee arkipäivisin klo 9–15. Numero on tarkoitettu rokotuksiin liittyviin kysymyksiin ellei etsitty asia löydy kunnan tiedotuskanavista. Toistaiseksi koronarokotusneuvonnasta ei voi varata aikaa rokotukseen.Ohjeita koronarokotukseen tulijoille

 • Koronarokotukset annetaan Pirkkalan terveyskeskuksessa.
 • Saavu paikalle tarkasti annetun ajan mukaisesti, jotta tilat eivät ruuhkaudu. Koronarokotuksia annetaan vain ajan varanneille asiakkaille! Rokotusaikaa ei voi varata terveyskeskuksen infopisteestä.
 • Varauduthan rokotuksiin pukeutumalla vaatteeseen, josta saa helposti olkavarren esiin.
 • Ota Kela-kortti mukaan!
 • Rokotukselle kulku on terveyskeskuksen D-ovesta (terveyskeskuksen pohjakarttakuva).
 • Kun tulet sisään aulaan, odota omaa vuoroasi. Sinun ei tarvitse erikseen ilmoittautua.
 • Seuraa opastuksia. Huomioliiviin pukeutuneelta henkilökunnalta saat lisätietoja tarvittaessa.
 • Rokotuksen jälkeen, jää aulaan istumaan 15 minuutiksi, joka jälkeen voit poistua. Poistumista ei tarvitse ilmoittaa henkilökunnalle