Tältä sivulta pirkkala.fi/korona löydät yhteenvedon koronavirustilanteesta Pirkkalan kunnassa.   

Viikoittain julkaistua Pirkkalan koronatartunnoista ja testausmääristä kertovaa koronamittaria ei enää päivitetä. THL raportoi omissa tilastoissaan koronarokotusten edistymisestä sairaanhoitopiireittäin ja kunnittain.

Koronarokotukset -sivulla olevista linkeistä pääsee suoraan tarkastelemaan rokotusten edistymistä Pirkkalassa. 


Voimassa olevat rajoitukset ja suositukset Pirkkalan palveluissa 


Opetus

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä suosittelee kirurgisen kasvomaskin käyttöä koulun sisätiloissa ja koulukuljetuksissa peruskoulujen oppilaille 1. luokasta lähtien sekä edelleen toisen asteen oppilaille (Kasvomaskit käyttöön koko peruskouluun 11.1.2021).

Nuorisotyö

Nuorisopalvelujen toiminta jatkuu toistaiseksi normaaliin tapaan. Seuraamme kuitenkin säännöllisesti ohjeistuksia ja teemme tarvittavia muutoksia. Kunnan henkilöstö käyttää edelleen kasvomaskeja työtehtävissään. Myös asiakkaille suositellaan vahvasti maskien käyttöä.  Katso lisätiedot koronaohjeistuksista

Nuorisotilat ovat toistaiseksi rajatusti auki 8.1. alkaen ja liikkuva nuorisotila Siili kulkee normaalisti perjantaisin. Katso lisätiedot nuorisopalveluiden toiminnoista ja yhteystiedoista.

Harrastukset ja vapaa-aika

Kirjastot

Hyllyjen väliin pääsee etsimään luettavaa ja lehtilukusali on avoinna.  Asioinnin pitäisi olla pikaista, eikä kirjastossa oleilu ole mahdollista. 

Tulethan kirjastoon vain terveenä. Muista pitää väliä muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan ja käytä maskia ellei siihen ole terveydellistä estettä.

Toistaiseksi lehtilukusalissa voi omatoimiaikaan asioida enintään 10 henkeä samaan aikaan.

Tarkista ajankohtaiset aukioloajat kirjaston sivuilta.

Harrastustoiminta

Pirkkalassa noudatetaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirin suosituksia kaikilta osin.

Tarkista ajanmukaiset ohjeistukset kunnan tilojen käytössä.

Pirkkalan kunnan liikuntapalveluilla on tarjolla etäjumppia. Katso liikuntapalveluiden ajankohtaiset täältä.

Pirkkalan kunnan järjestämä aikuisten ryhmäliikunta ja perheliikunta ovat tauolla 4.2.2022 saakka. 


Pirkkalan vapaa-aikakeskus

Kaikissa tiloissa on voimassa maskisuositus. Liikuntasalien käyttö aluehallintoviraston päätöksen ja ohjeiden mukaisesti. Kuntosali on avattu 12.1. Asiakaspaikat on poistettu toistaiseksi aulan ja kahvilan tiloista. Korona-ajan ohjeitus Pirkkalan vapaa-aikakeskuksella.


Jäähalli

Jäähallin yleisöluisteluvuoroilla tarkistetaan koronapassit ja henkilöllisyystodistukset yli 16-vuotiailta. Tarkistuksen hoitaa Pirkkalan Pingviinit kunnan yhteistyökumppanina.


Reipin sauna ja Kranstolpan sauna

Saunat on suljettu käytöltä toistaiseksi koronarajoitustoimenpiteiden vuoksi. Uusia varauksia otetaan vastaan sen jälkeen, kun rajoitukset saunoilla poistuvat ja käytön uudelleen alkamisesta on tiedotettu.


Loukonlahden uintikoppi

Loukonlahden avantouintipaikan pukuhuonetilana toimiva uintikoppi on pois käytöstä 25.12.2021 - 4.2.2022.


Kulttuuritapahtumat

Aluehallintovirasto on 20.1. kieltänyt kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Määräys on voimassa kaksi viikkoa ajalla 22.1.- 4.2.2022. Tilaisuuksia ei voi järjestää edes koronapassia hyödyntäen.

Katso tapahtumakohtaiset käytännöt kunnan tapahtumakalenterista tapahtuman omalta verkkosivulta.


Pirkan opisto

Pirkan opiston koronatiedotus


Sote-palvelut

Sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteissä suositellaan rajaamaan vierailuaikoja ja vierailijoiden määrää siten, että vierailuaika on puoli tuntia kerrallaan. Vierailijoita voi olla kaksi kerrallaan. Poikkeuksia voidaan huomioida tapauskohtaisesti.


Ruokailu

Senioritalo Pihlajamäen ruokasali on avoinna normaalisti. Ruokailemaan tulevilta 16 vuotiailta ja sitä vanhemmilta tarkistetaan koronapassi.

Vanhustyön keskus Pirkankoivun ruokasali on suljettu toistaiseksi kokonaan.


Valmennuskeskus Kipinän pajat ja kierrätysmyymälä Puoti

Pyydämme palvelun tarpeessa olevia kuntalaisia olemaan ensin puhelimitse tai sähköpostitse yhteydessä työvalmentajaan ja vasta sen jälkeen tulemaan sovitusti paikan päälle.

Puutyöt      Pihatyöt      Ompelutyöt

Myymälä Puoti on avoinna. Asiakkaita pyydetään noudattamaan koronaturvallisuusohjeita.


Työllisyyskokeilun OMA-valmentajat

Työllisyyskokeilun OMA-valmentajat kunnan Asiointipisteellä ja Valmennuskeskus Kipinässä ovat tavattavissa vain aikavarauksella.


Kokoontumiset ja yleisötapahtumat

Aluehallintovirasto on kieltänyt kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset 4.2.2022 saakka. Tilaisuuksia ei voi järjestää edes koronapassia hyödyntäen. Pandemiaohjausryhmä on 11.1.2022 suositellut  yksityistilaisuuksien rajaamista korkeintaan kymmeneen henkilöön.  

Asiakas-, osallistuja- ja yleisötilojen rajoitukset ovat voimassa ajalla 22.1. - 20.2.2022. Tilojen käytöstä vastaavien toimijoiden on ehkäistävä lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä itse määrittelemillään toimenpiteillä. Toimia voivat olla esimerkiksi asiakasmäärien rajaus, asiakkaiden saapumisen porrastaminen tai asiakaspaikkojen sijoittelu väljästi.


Kasvomaskit ja turvavälit

Pirkkala noudattaa valtakunnallisia ja alueellisia ohjeita kasvomaskin käytöstä. Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä päätti 30.11. suositella Pirkanmaalle etätyötä kaikkiin niihin tehtäviin, joissa etätyötä on mahdollista tehdä. Kunnan henkilöstö käyttää kasvomaskeja työtehtävissään. Myös asiakkaille suositellaan maskien käyttöä. Turvaväli on vähintään 2 metriä.