Tältä sivulta pirkkala.fi/korona löydät yhteenvedon koronavirustilanteesta Pirkkalan kunnassa.   

Viikoittain julkaistua Pirkkalan koronatartunnoista ja testausmääristä kertovaa koronamittaria ei enää päivitetä. THL raportoi omissa tilastoissaan koronarokotusten edistymisestä sairaanhoitopiireittäin ja kunnittain.

Koronarokotukset -sivulla olevista linkeistä pääsee suoraan tarkastelemaan rokotusten edistymistä Pirkkalassa. 


Voimassa olevat rajoitukset ja suositukset Pirkkalan palveluissa 


Opetus

Alueellinen pandemiaohjausryhmä totesi kokouksessaan 3.8., että Pirkanmaan sairaanhoitopiiri siirtyy koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Oppilaitoksilla on suunnitelmat valmiina myös etäopetukseen siirtymisen varalta, jos sitä hetkellisesti tarvitaan. Yli 12-vuotiaiden maskinkäyttösuositus jatkuu kouluissa ainakin siihen saakka, kunnes 12-15-vuotiaat ovat voineet saada kaksi rokoteannosta.

Nuorisotyö

Nuorisotilojen toiminta alkaa 13.8. alkaen Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän 10.8. antaman linjauksen mukaisesti. Nuorisotiloihin pääsee 18 nuorta kerrallaan ajan varaamalla varaaheti.fi-järjestelmän kautta. Kunnan henkilöstö käyttää kasvomaskeja työtehtävissään. Myös asiakkaille suositellaan maskien käyttöä.  Katso lisätiedot koronaohjeistuksista

Muu ryhmä-ja harrastustoiminta aloittaa toimintansa syyskuun alussa. Liikkuva nuorisotila Siili kulkee normaalisti perjantaisin. Katso lisätiedot nuorisopalveluiden toiminnoista ja yhteystiedoista.

Harrastukset ja vapaa-aika

Kirjastot

Kirjastot avasivat kokoelmatilojaan 10.5. Pääkirjastossa on myös mahdollista käyttää kahta tietokonetta välttämättömään asiointiin. Hyllyjen väliin pääsee etsimään luettavaa ja lehtilukusali on avoinna, mutta asiakaspaikkoja on rajoitettu. Asioinnin pitäisi olla pikaista, eikä kirjastossa oleilu ole mahdollista. 

Tulethan kirjastoon vain terveenä. Muista pitää väliä muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan ja käytä maskia ellei siihen ole terveydellistä estettä.

Tarkista ajankohtaiset aukioloajat kirjaston sivuilta.

Harrastustoiminta

Sisätiloissa alle 20-vuotiaiden lajinomainen harjoittelu ja kilpailutoiminta ovat 25.5. lähtien mahdollista Pirkanmaalla myös sisätiloissa. Vanhemmat tai saattajat eivät kokoonnu ryhmiin lasten harrastusten yhteydessä.

Ulkona ohjatussa ryhmäliikunnassa alle 20-vuotiaat voivat harjoitella lajinomaisesti ilman turvaväliä ja ryhmäkokorajoitusta.

Pandemiaohjausryhmä poisti 8.6. suosituksensa aikuisten sisäliikuntarajoituksista. Aikuisten lajinmukainen harjoittelu ja kontaktilajit ovat nyt sallittuja myös sisätiloissa.

Kunnan järjestämät nuorten liikuntaryhmät kokoontuvat jälleen. Tarkemmat tiedot aikatauluista löytyvät Lasten ja nuorten liikunta -verkkosivulta.


Pirkkalan vapaa-aikakeskus

Pirkkalan vapaa-aikakeskus on avautunut normaaliin käyttöön 10.6. Tiloissa noudatetaan voimassa olevia rajoituksia ja turvavälejä. Katso tarkemmat tiedot korona-ohjeistuksesta eri tiloissa. 


Pirkkalan jäähalli

Uusi kausi alkaa heinä-elokuun vaihteessa.

Reipin sauna ja Kranstolpan sauna

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä linjasi 25.5., että yleiset saunat, uimahallit ja kylpylät voidaan avata yleisön käyttöön rajoitetulla asiakasmäärällä turvaohjeita noudattaen. Suosituksena on puolet normaalista asiakasmäärästä.


Pirkan opisto

Pirkan opiston koronatiedotus


Ruokailu

Senioritalo Pihlajamäen ruokasali on suljettu ulkopuoliselta käytöltä. Talon asukkaille ja henkilökunnalle ruokasali on avoinna normaalisti.

Vanhustyön keskus Pirkankoivun ruokasali on suljettu toistaiseksi kokonaan.


Valmennuskeskus Kipinän pajat ja kierrätysmyymälä Puoti

Pyydämme palvelun tarpeessa olevia kuntalaisia olemaan ensin puhelimitse tai sähköpostitse yhteydessä työvalmentajaan ja vasta sen jälkeen tulemaan sovitusti paikan päälle.

Puutyöt      Pihatyöt      Ompelutyöt

Myymälä Puoti on avoinna. Asiakkaita pyydetään noudattamaan koronaturvallisuusohjeita.


Työllisyyskokeilun OMA-valmentajat

Työllisyyskokeilun OMA-valmentajat kunnan Asiointipisteellä ja Valmennuskeskus Kipinässä ovat tavattavissa vain aikavarauksella.


Kokoontumiset ja yleisötapahtumat

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntien ja Punkalaitumen kunnan alueilla kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 10  henkilöä, sekä kaikki alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä. Osallistujamäärät ylittäviä tilaisuuksia kuitenkin järjestää edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 antamaa ohjetta. Määräys on voimassa ajalla 30.8.–12.9.


Kasvomaskit ja turvavälit

Pirkkala noudattaa valtakunnallisia ja alueellisia ohjeita kasvomaskin käytöstä. Pirkanmaalla on voimassa etätyösuositus syyskuun loppuun. Työnantajat voivat halutessaan tehdä oman suosituksen tätä pitemmällekin. Kunnan henkilöstö käyttää kasvomaskeja työtehtävissään. Myös asiakkaille suositellaan maskien käyttöä. Turvaväli on vähintään 2 metriä.