Tältä sivulta pirkkala.fi/korona löydät yhteenvedon koronavirustilanteesta Pirkkalan kunnassa.   

Viikoittain julkaistua Pirkkalan koronatartunnoista ja testausmääristä kertovaa koronamittaria ei enää päivitetä. THL raportoi omissa tilastoissaan koronarokotusten edistymisestä sairaanhoitopiireittäin ja kunnittain.

Koronarokotukset -sivulla olevista linkeistä pääsee suoraan tarkastelemaan rokotusten edistymistä Pirkkalassa. Korona-chat

Chatin kautta voit olla yhteydessä, jos tarvitset ajan koronatestiin, koronarokotukseen tai tartuntatautipäivärahatodistuksen. Tietoturvasyistä ethän kirjoita chattiin henkilötunnusta tai luottamuksellisia tietoja. Ammattilaisemme ohjaavat sinut tarvittaessa vahvaan tunnistautumiseen. Chat on avoinna arkisin klo 8.30-11. Chat on sivun oikeassa alareunassa esiintyvä vihreä laatikko.


Voimassa olevat rajoitukset ja suositukset Pirkkalan palveluissa 

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä päätti 26.4., että Pirkanmaalla siirrytään THL:n linjaan, jonka mukaan yleinen kasvomaskisuositus on poistunut.  Jokainen voi oman harkintansa mukaan käyttää kasvomaskia esimerkiksi ruuhka- tai riskitilanteissa. Ohjausryhmä poisti koronasta johtuvan osittaisen etätyösuosituksen  4.5.


Opetus

Perusopetuksen ja toisen asteen oppilaitoksissa luovutaan oppilaiden maskien käytöstä. Oppilas voi kuitenkin halutessaan käyttää koulussa maskia edelleen. 

Nuorisotyö

Nuorisotilat ovat auki normaalisti ja Liikkuva nuorisotila Siili kulkee pääsääntöisesti perjantaisin. Katso lisätiedot nuorisopalveluiden toiminnoista ja yhteystiedoista.

Harrastukset ja vapaa-aika

Harrastustoiminta

Pirkkalassa noudatetaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirin suosituksia kaikilta osin.

Tarkista ajanmukaiset ohjeistukset kunnan tilojen käytössä.

Pirkkalan vapaa-aikakeskus

Korona-ajan ohjeistus Pirkkalan vapaa-aikakeskuksella.


Reipin sauna

Sauna avattu 7.2. alkaen.

Pirkan opisto

Pirkan opiston koronatiedotus


Sote-palvelut

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin 26.4. tekemän linjauksen mukaan sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökunta käyttää kirurgista suu-nenäsuojainta sairaaloiden osastoilla, poliklinikoilla sekä muissa potilaiden hoito-, tutkimus- ja vastaanottotiloissa. Ensihoidossa ja päivystyksissä FFP2-hengityksensuojainta suositellaan hengitystieinfektio-oireisten potilaiden tutkimiseen ja hoitoon. Koronapotilaiden lähihoidossa ja koronanäytteenotossa suositellaan niin ikään FFP2-hengityksensuojaimen käyttöä.

Ympärivuorokautisen hoivan asiakastiloissa, joissa liikkuu asukkaita, asiakkaita tai heidän läheisiään, kotihoidossa sekä riskiryhmien sosiaalihuollon avopalveluissa suositellaan henkilökunnalle edelleen kirurgisen suu-nenäsuojainten käyttöä.

Sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä vieraileville suositellaan kasvomaskin käyttöä sairaaloissa tiloissa, joissa tutkitaan tai hoidetaan potilaita sekä ympärivuorokautisen hoivan tiloissa. Potilaille suositellaan kasvomaskin käyttöä sairaalassa ja vastaanotoilla asioidessa.


Ruokailu

Senioritalo Pihlajamäen ruokasali on avoinna normaalisti. 

Vanhustyön keskus Pirkankoivun ruokasali on suljettu toistaiseksi kokonaan.


Valmennuskeskus Kipinän pajat ja kierrätysmyymälä Puoti

Pyydämme palvelun tarpeessa olevia kuntalaisia olemaan ensin puhelimitse tai sähköpostitse yhteydessä työvalmentajaan ja vasta sen jälkeen tulemaan sovitusti paikan päälle.

Puutyöt      Pihatyöt      Ompelutyöt


Työllisyyskokeilun OMA-valmentajat

Työllisyyskokeilun OMA-valmentajat kunnan Asiointipisteellä ja Valmennuskeskus Kipinässä ovat tavattavissa vain aikavarauksella.


Kokoontumiset ja yleisötapahtumat

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella ei ole voimassa olevia kokoontumisrajoituksia 19.2.2022 alkaen.


Kasvomaskit ja turvavälit

Pirkanmaan koronanyrkki päätti 26.4., että Pirkanmaalla siirrytään THL:n linjaan, jonka mukaan yleinen maskisuositus on poistunut. Maskilla kannattaa edelleen suojata itseään esimerkiksi ruuhka- tai riskitilanteissa.