Tältä sivulta pirkkala.fi/korona löydät yhteenvedon koronavirustilanteesta Pirkkalan kunnassa.   

Koronatilannemittari päivitetään joka viikon maanantaina niin, että se näyttää edellisen viikon tilanteen.Voimassa olevat rajoitukset ja suositukset Pirkkalan kunnan palveluissa 


Varhaiskasvatus

Avoimen varhaiskasvatuksen tupatoimintaa ei toistaiseksi järjestetä. Kerhot ja lapsiparkki toimivat normaalisti.


Opetus

Toisen asteen oppilaitoksissa sekä perusopetuksen vuosiluokilla 6–9 on voimassa maskisuositus, joka koskee sekä oppilaita että henkilökuntaa. 

Nuorisotyö

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä linjasi 13.4., että vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien ryhmäharrastustoiminta sisätiloissa on 19.4. lähtien mahdollista Pirkanmaalla OKM:n turvaohjeistusta noudattamalla. Yli 12-vuotiaiden nuorten harrastustoiminta on edelleen suljettu sisätiloissa. Myös nuorisotilat pysyvät suljettuina toistaiseksi.  Liikkuva nuorisotila Siili kulkee normaalisti. Katso lisätiedot nuorisopalveluiden toiminnoista ja yhteystiedoista.

Harrastukset ja vapaa-aika

Kirjastot

Kirjastot palvelevat rajoitetusti 2.5. saakka. Sulkuaikana Pirkkalan kirjastoissa on mahdollista vain varausten nouto, aineiston palauttaminen ja lainaaminen lainausalueella olevasta pienestä kokoelmasta. Kokoelmatilat on suljettu, eikä kirjastossa oleskelu ole mahdollista. Kirjastoissa asioivien tulee käyttää maskia, jos sen käyttöön ei ole terveydellistä estettä. Pääkirjastossa on myös mahdollista käyttää tietokonetta pikaiseen (15 min) välttämättömään asiointiin.

Tarkista ajankohtaiset aukioloajat kirjaston sivuilta.

Galleria 2

Suljettu yleisöltä. Tutustu Galleria 2:n verkkonäyttelyihin Gallerian sivulla.

Harrastustoiminta

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä linjasi 13.4., että vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien ryhmäharrastustoiminta sisätiloissa on 19.4. lähtien mahdollista Pirkanmaalla OKM:n turvaohjeistusta noudattamalla. Harrastuksissa tulee olla muun muassa korkeintaan kymmenen henkilön ryhmiä eikä kilpailuja voi järjestää. Aikuisten ja nuorten harrastustoiminta on edelleen suljettu sisätiloissa erikseen määriteltyä ammattimaista liikuntaa lukuun ottamatta. Katso ohjeet harrastustoiminnasta kunnan tiloissa.  

Ulkona toteutettavissa harrasteissa tulee noudattaa OKM/THL turvaohjeistusta.

Pirkkalan vapaa-aikakeskus

Pirkkalan vapaa-aikakeskus on suljettu julkiselta käytöltä. Asiakaspalvelu palvelee vain sähköpostitse ja puhelimitse. Myös kuntosali ja kahvila on suljettu. Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet on mahdollista toteuttaa vapaa-aikakeskuksella vain erikseen sopimalla.

Katso ohjeet vuorojen käyttöön

Lisätiedot kuntosalista

Pirkkalan jäähalli

Lasten ja nuorten harrastustoiminta on keskeytetty sulun ajaksi 16.3.-5.4. 

Reipin sauna ja Kranstolpan sauna

Reipin sauna ja talviuintipaikka on suljettu toistaiseksi. Kranstolpan sauna on suljettu vuokraukselta toistaiseksi.


Loukonlahden avantouintipaikka

Loukonlahden uintipaikan pukutila on suljettu toistaiseksi. Avannon vesipumppu toimii, ja uimaan on mahdollista pulahtaa.


Pirkan opisto

Pirkan opiston koronatiedotus


Ruokailu

Senioritalo Pihlajamäen ruokasali on suljettu ulkopuoliselta käytöltä. Talon asukkaille ja henkilökunnalle ruokasali on avoinna normaalisti.

Vanhustyön keskus Pirkankoivun ruokasali on suljettu toistaiseksi kokonaan.


Valmennuskeskus Kipinän pajat ja kierrätysmyymälä Puoti

Pyydämme palvelun tarpeessa olevia kuntalaisia olemaan ensin puhelimitse tai sähköpostitse yhteydessä työvalmentajaan ja vasta sen jälkeen tulemaan sovitusti paikan päälle.

Puutyöt      Pihatyöt      Ompelutyöt

Myymälä Puoti on avoinna. Asiakkaita pyydetään noudattamaan koronaturvallisuusohjeita.


Työllisyyskokeilun OMA-valmentajat

Työllisyyskokeilun OMA-valmentajat kunnan Asiointipisteellä ja Valmennuskeskus Kipinässä ovat tavattavissa vain aikavarauksella.


Kokoontumiset ja yleisötapahtumat

Aluehallintovirasto on asettanut Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueelle 6 hengen kokoontumisrajoituksen 30.4.2021 saakka. Myös yksityistilaisuuksiin suositellaan edelleen kuuden henkilön rajoitusta. Ohjeet pakollisiin kokoontumisiin Pirkkalan kunnan tiloissa.


Kasvomaskit ja turvavälit

Pirkkala noudattaa valtakunnallisia ja alueellisia ohjeita kasvomaskin käytöstä. Kunnan henkilöstö käyttää kasvomaskeja työtehtävissään. Myös asiakkaille suositellaan maskien käyttöä. Turvaväli on vähintään 2 metriä.


Vaalit

Kuntavaalit siirtyvät. Uusi vaalipäivä on sunnuntai 13.6.2021. Kuntavaalien siirrosta päättää eduskunta.