Tältä sivulta pirkkala.fi/korona löydät yhteenvedon koronavirustilanteesta Pirkkalan kunnassa.   

Koronatilannemittari päivitetään joka viikon maanantaina niin, että se näyttää edellisen viikon tilanteen.


Voimassa olevat rajoitukset ja suositukset Pirkkalan kunnan palveluissa 


Varhaiskasvatus

Avoimen varhaiskasvatuksen tupatoimintaa ei toistaiseksi järjestetä. Kerhot ja lapsiparkki toimivat normaalisti.


Opetus

Toisen asteen oppilaitoksissa sekä perusopetuksen vuosiluokilla 6–9 on voimassa maskisuositus, joka koskee sekä oppilaita että henkilökuntaa. 

Nuorisotyö

Nuorisotilat voidaan avata Pirkanmaalla Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän 25.5. antaman linjauksen mukaisesti. Pirkkalan kunta tiedottaa erikseen nuorisopalvelujen kesätoiminnasta. 

 Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän 25.5. tekemän linjauksen mukaan lapset ja nuoret voivat harrastaa sisätiloissa ilman ryhmäkokorajoitusta.  Liikkuva nuorisotila Siili kulkee normaalisti perjantaisin. Kesäaikana Siili liikkuu myös muina päivinä. Katso lisätiedot nuorisopalveluiden toiminnoista ja yhteystiedoista.

Harrastukset ja vapaa-aika

Kirjastot

10.5. kirjastot avasivat kokoelmatilojaan. Pääkirjastossa on myös mahdollista käyttää kahta tietokonetta pikaiseen (15 min) välttämättömään asiointiin. Hyllyjen väliin pääsee etsimään luettavaa ja lehtilukusali on avoinna, mutta asiakaspaikkoja on rajoitettu. Asioinnin pitäisi olla pikaista, eikä kirjastossa oleilu ole mahdollista. Omatoimiasioiminen (Toivion kirjaston ja pääkirjaston lehtilukusalin käyttö kirjaston aukioloaikojen jälkeen) ei ole mahdollista Pirkkalassa.

Tulethan kirjastoon vain terveenä. Muista pitää väliä muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan ja käytä maskia ellei siihen ole terveydellistä estettä.

Tarkista ajankohtaiset aukioloajat kirjaston sivuilta.

Galleria 2

Suljettu yleisöltä. Tutustu Galleria 2:n verkkonäyttelyihin Gallerian sivulla.

Harrastustoiminta

Sisätiloissa alle 20-vuotiaiden lajinomainen harjoittelu ja kilpailutoiminta ovat 25.5. lähtien mahdollista Pirkanmaalla myös sisätiloissa. Vanhemmat tai saattajat eivät kokoonnu ryhmiin lasten harrastusten yhteydessä.

Ulkona ohjatussa ryhmäliikunnassa alle 20-vuotiaat voivat harjoitella lajinomaisesti ilman turvaväliä ja ryhmäkokorajoitusta.

Pandemiaohjausryhmä poisti 8.6. suosituksensa aikuisten sisäliikuntarajoituksista. Aikuisten lajinmukainen harjoittelu ja kontaktilajit ovat nyt sallittuja myös sisätiloissa.

Katso ohjeet harrastustoiminnasta kunnan tiloissa.

Kunnan järjestämät nuorten liikuntaryhmät kokoontuvat jälleen. Tarkemmat tiedot aikatauluista löytyvät Lasten ja nuorten liikunta -verkkosivulta.


Pirkkalan vapaa-aikakeskus

Pirkkalan vapaa-aikakeskus on avautunut normaaliin käyttöön 10.6. Kuntosali, liikuntasalit, kokoustilat, bänditila ja kahvila Piste palvelevat jälleen asiakkaita. Tiloissa noudatetaan voimassa olevia rajoituksia ja turvavälejä. Katso tarkemmat tiedot korona-ohjeistuksesta eri tiloissa

Tenniskenttien henkilömäärän rajoituksesta 2 henkilöä per vuoro on luovuttu. Lisätiedot tenniskentistä.


Pirkkalan jäähalli

Jääurheilukausi on päättynyt. Uusi kausi alkaa heinä-elokuun vaihteessa.

Reipin sauna ja Kranstolpan sauna

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä linjasi 25.5., että yleiset saunat, uimahallit ja kylpylät voidaan avata yleisön käyttöön rajoitetulla asiakasmäärällä turvaohjeita noudattaen. Suosituksena on puolet normaalista asiakasmäärästä. Pirkkalan kunta tiedottaa erikseen kunnan saunojen avautumisesta.


Uimakoulut 

Uimarannat ovat auki, joten uimakouluja voidaan rannoilla pitää. Katso tarkemmat tiedot ja aikataulut Lasten ja nuorten liikuntaa Pirkkalassa - Pirkkalan kunta


Pirkan opisto

Pirkan opiston koronatiedotus


Ruokailu

Senioritalo Pihlajamäen ruokasali on suljettu ulkopuoliselta käytöltä. Talon asukkaille ja henkilökunnalle ruokasali on avoinna normaalisti.

Vanhustyön keskus Pirkankoivun ruokasali on suljettu toistaiseksi kokonaan.


Valmennuskeskus Kipinän pajat ja kierrätysmyymälä Puoti

Pyydämme palvelun tarpeessa olevia kuntalaisia olemaan ensin puhelimitse tai sähköpostitse yhteydessä työvalmentajaan ja vasta sen jälkeen tulemaan sovitusti paikan päälle.

Puutyöt      Pihatyöt      Ompelutyöt

Myymälä Puoti on avoinna. Asiakkaita pyydetään noudattamaan koronaturvallisuusohjeita.


Työllisyyskokeilun OMA-valmentajat

Työllisyyskokeilun OMA-valmentajat kunnan Asiointipisteellä ja Valmennuskeskus Kipinässä ovat tavattavissa vain aikavarauksella.


Kokoontumiset ja yleisötapahtumat

Pirkanmaalla ei ole voimassa olevia päätöksiä kokoontumisrajoituksista. Tapahtumien ja tilaisuuksien järjestäminen edellyttää kuitenkin, että niiden turvallisuus voidaan varmistaa noudattaen tartuntatautilain pykälässä 58 c säädettyjä hygieniavaatimuksia. 

Ohjeet pakollisiin kokoontumisiin Pirkkalan kunnan tiloissa.


Kasvomaskit ja turvavälit

Pirkkala noudattaa valtakunnallisia ja alueellisia ohjeita kasvomaskin käytöstä. Valtakunnallinen etätyösuositus on voimassa kesäkuun loppuun asti. Kunnan henkilöstö käyttää kasvomaskeja työtehtävissään. Myös asiakkaille suositellaan maskien käyttöä. Turvaväli on vähintään 2 metriä.