Kirjastopalvelut kotiin


Pirkkalan kirjaston kotipalvelu on tarkoitettu niille Pirkkalan kunnan asukkaille, joille kirjastossa käyminen tuottaa hankaluuksia korkean iän, sairauden, vamman tai liikuntaesteen vuoksi.

Kotipalveluasiakkaiden käytössä on kirjaston koko kokoelma kauno- ja tietokirjoja, isotekstisiä kirjoja, selkokirjoja, äänikirjoja, lehtiä, musiikkia ja elokuvia.

Aineistokassi kootaan asiakkaan toiveiden perusteella ja se toimitetaan kotiovelle sopimuksen mukaan. Samalla viedään palautuva aineisto pois.

Palvelu on maksutonta eikä myöhästymis- tai varausmaksuja peritä.

Kirjastopalvelut yhteisöille


Kirjastolla on mahdollisuus toimittaa Pirkkalan kunnan alueella sijaitseviin palvelutaloihin tai muihin yksiköihin pieni aineistokokoelma toiveiden mukaan kahden kuukauden välein.

Kirjasto voi järjestää erilaisille yhteisöille lisäksi kirjaston palveluiden esittelyä, kirjavinkkausta tai lukuhetkiä sopimuksen mukaan.

Celia, kirjallisuutta saavutettavassa muodossa


Celia on valtakunnallinen lukemisesteisten erikoiskirjasto. Sen valikoimissa on kymmeniätuhansia äänikirjoja, joita voi kuunnella älylaitteen tai tietokoneen kautta. Lisäksi Celia tuottaa mp3-muotoisia äänikirjoja, joita voi kuunnella niitä toistavilla laitteilla ja piste- ja koskettelukirjoja.

Celian palvelut on tarkoitettu kaikille, joille painetun tekstin lukeminen on vamman, sairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi hankalaa. Yksittäiset asiakkaat rekisteröidään Celian äänikirjapalvelun käyttäjiksi kirjastossa ja yhteisöasiakkaat voivat liittyä Celian käyttäjiksi suoraan Celian kautta.

Lue lisää Celian omilta sivuilta.