Tapahtumia

Pirkkalan kunta järjestää erilaisia tapahtumia ja kampanjoita, jotka liittyvät esimerkiksi viisaan liikkumisen edistämiseen tai uusiutuvan energian käyttöön. Myös erilaisia luontoretkiä järjestetään.

Ota talteen pala Pirkkalan luontoa ja historiaa!

Mitä saadaan, kun yhdistetään viisas liikkuminen ja kesäinen Pirkkala? No, kuvakisa, johon voi osallistua kuka tahansa, kunhan seuraavat kriteerit täyttyvät:

  1. Kuva on itse otettu ja sen julkaisemiseen on lupa.

  2. Kohde sijaitsee Pirkkalassa; se voi olla maisema tai vaikkapa tapahtuma.

  3. Suotavaa olisi, että kuvaaja on liikkunut esim. pyöräilemällä tai muulla tavoin kestävästi.

  4. Toivomme erityisesti luontokuvia ja kuvia historiallisista kohteista. Apuna suunnistuksessa voit käyttää Järvien Reitti sovellusta https://pyhanasi.fi/pyhajarvireitti/

  5. Tämä kisa ei ole tekniikkalaji; voit aivan hyvin lähettää kännykkäkuvia.

  6. Lähetä kuvat Instagramiin aihetunnisteella #Pirkkalankesäkuva. Voit laittaa kuvia myös sähköpostilla joko vesa.vanninen@pirkkala.fi tai kirsi.viertola@tampere. Sähköpostilla voit osallistua 1-3 kuvalla, mutta vain yksi kuva/lähetys!

  7. Kuvaajan nimi ja yhteystiedot (puhelin ja sähköposti) tarvitaan.

  8. Kolme parasta kuvaa palkitaan ja nimet julkaistaan Meidän Pirkkala -päivässä 22.8.2019. Kuvat tulee laittaa Instagramiin tai lähettää sähköpostitse 18.8.2019 mennessä.

  9. Kuvia julkaistaan Pirkkalan kunnan nettisivuilla, kunnan luonto-oppaassa ja some-kanavilla.

Maata pitkin matkustaminen, lähimatkailu ja erityisesti pyörämatkailu, painottuen oman kunnan ja lähialueen pyörämatkailukohteisiin ja -mahdollisuuksiin, ovat juuri sitä viisasta liikkumista. Kuvakisan suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat Ekokumppanit Oy ja Pirkkalan kunnan ympäristönsuojelu. Lisätietoja Ekokumppanit Oy, Kirsi Viertola p. 040 800 7235, kirsi.viertola@tampere.fi (lomalla 17.6.-4.8.) ja Tiina Hakala, tiina.hakala@tampere.fi.

Iltaöinen lepakkoretki Reipin alueella pe 2.8.

Lepakkoretki sopii erityisesti yökyöpeleille, jotka pitävät kesäöiden omintakeisesta tunnelmasta. Ilta on elokuun ensimmäinen perjantai 2.8. Luontoasiantuntija, biologi Pekka Rintamäki kertoo retkellä lepakoiden elintavoista ja tutkimisesta. Mukana on myös lepakkodetektori eli laite, joka vastaanottaa lepakoiden kaikuluotausäänet ja muuntaa ne ihmiskorvin kuultaviksi.

Yöllä on viileää ja hyttysiäkin saattaa esiintyä, joten retkelle suositellaan eväiden lisäksi lämmintä vaatetusta. Sadesäällä retkeä ei järjestetä. Lähtö Reipin parkkipaikalta Museotie 6, klo 22:30.

Ekokumppanit Meidän Pirkkala –päivässä 22.8.

Ekokumppanien neuvontapisteellä saa ajankohtaista tietoa ja neuvoja kodin arkisiin kysymyksiin ympäristö- ja jäteasioista. RANE neuvoo eli annamme maksutonta ja puolueetonta neuvontaa mm. energiatehokkaasta asumisesta, remontoinnista ja rakentamisesta. Esittelyssä myös aurinkopaneelilaturit, joilla voit vaikka ladata mobiililaitteet luonnossa liikkuessasi. Lisäksi tarjolla tietoiskuja roskattomasta retkeilystä ja Järvien Reitti- pyöräilyreitistöstä.

Vähäjärven kalatapahtuma Meidän Pirkkala –päivässä 22.8.

Tänä vuonna tutustumme Meidän Pirkkala -päivän yhteydessä Vähäjärven rannassa kaloihin ja kalastukseen. Tapahtumassa mm. ongitaan mato-ongella, tutustutaan heitto- ja perhokalastukseen ja opitaan, kuinka kalaa käsitellään eli perataan. Tapahtumassa saa myös tietoa mm. lupa-asioista ja kalastusoikeuksista. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön kalastusohjaajan ja kalastusharrastajien kanssa.

Syksyinen koko perheen sieniretki pe 6.9.

Syksyisellä sieniretkellä perjantaina 6.9. klo 17-19 tutustutaan Pirkkalan ruokasieniin ja opitaan tunnistamaan syötävät myrkyllisistä sienistä. Kuljemme Vähäjärven ympäristössä sieniasiantuntijan kanssa.

Retkelle lähdetään klo 17 Sienimetsäntien päästä, P-alueelta. Retki päättyy samaan paikkaan noin klo 19. Oppaana toimi sieniasiantuntija Lasse Kosonen.