Influenssarokotukset toteutetaan Vesilahden terveysasemalla la 20.11. ja la 27.11.2021. Influenssarokotus annetaan vain ajanvarauksella. Rokotukset annetaan neuvolan tiloissa. 

Lapsiperheiden rokotukset toteutetaan pääsääntöisesti neuvolassa erikseen sovittuina päivinä, mutta he ovat tervetulleita myös yleisiin rokotuspäiviin. 7-16 vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotuksia toteutetaan kouluterveydenhuollossa.  

Riskiryhmään kuuluvat saavat influenssarokotuksen maksutta. Samalla voi ottaa omakustanteisen pneumokokkirokotteen. Rokotuksella käynti on maksuton. Mikäli rokote annetaan muun vastaanottokäynnin yhteydessä, peritään vastaanottokäynnistä normaali käyntimaksu.

 

Maksuttoman influenssarokotteen saavat:

Muihin lähipiirirokotuksiin ei käytetä kansallisen rokotusohjelman influenssarokotteita. Tässä tapauksessa influenssarokotteen voi ostaa reseptillä apteekista.

Voit varata rokotusajan verkkoajanvarauksen kautta.

Terveysasemalle: Palvelu: kausi-influenssarokotukset -> Influenssarokotus

Koululaiset: Palvelu: kouluterveydenhuolto -> koululaisten influenssarokotus

tai puhelimitse ma-pe klo 13-15, puh. 03 5652 5225. 

Mikäli influenssarokotusaikoja ei ole varattavissa, ovat kaikki varattavissa olevat ajat täynnä. Uusia aikoja avataan varattavaksi aina sitä mukaa, kun rokotteiden määrät varmistuvat. Yksittäisiä peruutusaikoja saattaa vapautua, jos ajan varannut peruu aikansa. Ajanvarauksia saa tehdä vain 1 kpl/henkilö. Muistathan perua oman rokotusaikasi, mikäli olet jo saanut rokotteen tai muusta syystä tiedät ajan jäävän käyttämättä.


Riskiryhmiin kuulumattomat
 voivat hankkia influenssa- tai pneumokokkirokotteen omakustanteisesti ja ottaa sen mukaan rokotuspäivään.   

 

Omakustanteiset rokotereseptit- ja ajanvaraukset

Reseptipyynnöt verkkoajanvarauksen kautta. Rokotereseptin tilauksen jälkeen lääkäri tekee sähköisen reseptin ja rokote on noudettavissa viimeistään kahdeksan päivän kuluessa apteekista. Vaikka järjestelmä antaa tiedon, että on varattu aika, se tarkoittaa, että rokotereseptin tilaus on vastaanotettu, eikä käyntiä terveyskeskuksessa tarvita.

Reseptin lisäksi varaa aika rokotukseen.

Reseptipyynnön voi jättää myös puhelimitse 18.10. alkaen ma-pe klo 13-15, puh. 03 5652 5225. 

 Täältä pääset katsomaan eri apteekkien lääkkeiden saatavuustilanteen.

Käytettävät rokotteet

  • VaxigripTetra-rokote kaikenikäisille 6 kuukauden iästä alkaen
  • FluenzTetra -nenäsumuterokote 24 kuukauden - 6 vuoden ikäisille lapsille yhtenä annoksena molempiin sieraimiin annettuna, tehosterokotetta ei tarvita.

Muokattu 18.10. klo 11.30. Lisätty linkki Täsmennystä STM:n rokotusasetukseen influenssarokotuksien tarjoamisessa ja tieto läheisten rokotusten aloittamisesta.
Muokattu 25.10. klo 10.30. Lisätty teksti kuinka toimia, mikäli rokotusaikoja ei ole varattavissa.