Hyppää sisältöön
Pirkkala logo

Kaisa Syrjänen: Tutkimus kauneuden politiikasta 11.5.-5.6.2023

11.5.2023–5.6.2023
Kategoria: Kulttuuri Galleria 2 Näyttelyt

Valokuvamateriaali koostuu dokumentaarisista valokuvista, arkistokuvista, kuvamanipulaatioista ja tekstikatkelmista. Eri tavoin tuotettu materiaali yhdistyy kokonaisuudessa raottaen yhteiskuntamme vallalla olevia kauneuskäsityksiä ja valtasuhteita. 

Kokonaisuus koostuu kolmesta näkökulmasta, jotka kuljettavat limittäin kolmea näkökulmaa moniulotteiseen ulkonäköilmiöön: kauneustyö, katse sekä henkilökohtainen kokemus.

Hanke on vuonna 2019 alkanut teoskokonaisuus, joka koostuu näyttelystä sekä vuonna 2023 valmistuvasta valokuvakirjasta. Hankkeen ytimessä ovat tutkimus, ulkonäkö ja viehättävyyden
normi, joita Kaisa Syrjänen käsittelee post-dokumentaarisen valokuvan ja tekstin keinoin.

Ulkonäkö on moniulotteinen ja ristiriitainen kokonaisuus. Se on samanaikaisesti sekä henkilökohtaista,
että kulttuurisesti muotoutunutta. Se on kaikessa arkisuudessaan jotain, josta ei voi paeta. Jotain, jolla sidomme itsemme aina osaksi yhteiskuntaa. Study of beauty politics tutkii ulkonäköä, kauneutta ja viehättävyyden normia yhteiskunnallisina kysymyksinä. Työn keskiössä ovat katse ja kauneustyö länsimaisessa kulutuskulttuurissa naissukupuolen sekä feminiinisyyteen kohdistuvien odotusten näkökulmasta.

Taiteilija on inspiroitunut akateemisesta tutkimuksesta ja tietokirjoista, ja materiaalia onkin syntynyt tiiviissä yhteistyössä tutkitun tiedon kanssa. Sekä näyttelyosuus että kirja saavat vaikutteita tutkimuspäiväkirjoista ja ensyklopedioista.


@kaisasyrjaenenGalleria 2
Suupantori 2
33960 Pirkkala
puh. 050 352 1632
galleria2@pirkkala.fi
pirkkala.fi/galleria-2