Ikäihmisten ja terveyskeskuksen vuodeosaston potilaiden ruokailu

Ruokalistasuunnittelun perustana ovat suomalaiset ravitsemussuositukset.

Ruokalajit ovat tavallisia, tuttuja ja maistuvia kotiruokia. Ruuanvalmistusmenetelminä käytämme keittämistä, hauduttamista ja uunissa kypsentämistä. Ruskistamista ja käristämistä emme käytä ruoanvalmistusmenetelmänä.

Yleistavoitteena ikäihmisille on tuottaa hyvä ravitsemustila, toimintakyvyn ylläpito ja edistäminen sekä hyvä elämänlaatu ja makuelämykset.

Ruokailu palvelukeskuskortilla

Pirkkalalaisilla yli 65-vuotiailla eläkeläisillä sekä alle 65-vuotiailla työkyvyttömyyseläkeläisillä, on mahdollisuus hakea maksutonta palvelukeskuskorttia, jolla voi ruokailla Senioritalo Pihlajamäen ja Vanhustyön keskus Pirkankoivun ruokasaleissa alennettuun hintaan.

Maksuton palvelukeskuskortti on osa kotihoidon tukipalvelua ja se myönnetään kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Palvelukeskuskortin myöntävät ikääntyneiden palveluiden asiakasohjaaja sekä Pirkkalan kunnan Asiointipisteen henkilökunta.

Ruokailun maksaminen

Vanhustyön keskus Pirkankoivun ruokasalissa ruokailevien tulee ostaa eläkeläisruokailuun oikeuttavat ruokaliput etukäteen Pirkkalan kunnan Asiointipisteestä palvelukeskuskorttia näyttämällä.

Senioritalon ruokasalissa aterian voi maksaa lisäksi myös pankkikortilla ja alennuksen saa, kun esittää palvelukeskuskortin. Senioritalo Pihlajamäessä ruokailevat voivat myös ostaa etukäteen ruokalippuvihon Asiointipisteestä tai paikan päältä. Palvelukeskuskortti on esitettävä ruokalippuja ostettaessa.