Hyppää sisältöön
Pirkkala logo

EU:n koronatodistus toimii koronapassina: lataa todistus itsellesi Omakannasta

18.11.2021
Kategoria: Terveys ja tuki Pirkkala Koronavirus Terveys ja tuki Vesilahti
koronapassi puhelimessa

Koronatodistus eli koronapassi otettiin Pirkanmaalla käyttöön 17.11.2021. Koronapassi mahdollistaa tapahtumien ja tilaisuuksien järjestämisen kevennetyin varotoimin. Käytännössä Suomessa koronapassiksi käy:

  • EU-hyväksytty koronatodistus annetuista koronarokotteista (COVID-infektion sairastaneelle riittää 1 rokoteannos). Huomioithan, että koronarokotuksen jälkeen koronatodistus käy koronapassina vasta 7 vuorokauden jälkeen!
  • todistus alle 6 kk sisään sairastetusta COVID-infektiosta tai enintään 72 h vanhasta negatiivisesta näytevastauksesta (antigeeninäyte enintään 48 h)
    • Mikäli alle 18-vuotias henkilö tarvitsee koronapassia varten COVID-näytteenoton, tulee näyte tarjota julkisen terveydenhuollon kautta.


Huomioithan, että julkisesta terveydenhuollosta ei järjestetä täysi-ikäiselle henkilölle COVID-näytteenottoa koronapassia varten, vaan henkilön tulee hakeutua näytteenottoon yksityisen palveluntuottajan kautta!
Julkinen terveydenhuolto tarjoaa koronatestauksen vain, jos täysi-ikäisellä henkilöllä on todistus siitä, ettei hän voi terveydellisistä syistä ottaa koronarokotteita.


Näin hankit koronapassin

Voit ladata todistuksen Omakannasta pdf-tiedostona omaan puhelimeesi tai muulle laitteelle. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä. Voit myös tulostaa todistuksen paperille.

Kanta.fi -sivulta löydät lisätietoja ja lataamisohjeet.

Pääsetkö kirjautumaan Omakantaan, mutta et saa tallennettua tai tulostettua todistusta? Voit tulostaa koronatodistuksen asiointipisteessä tai pääkirjastossa, katso lisätietoja tästä

Ellei sinulla ole Omakantaan kirjautumiseen tarvittavia pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta, voit pyytää tulostetta myös terveyskeskuksesta soittamalla koronaneuvontapuhelimeen p. 050 313 3682, arkipäivisin ma-pe klo 8-16. Todistukset toimitetaan postin välityksellä kotiosoitteeseen. Todistuksen toimituksessa voi mennä useampi päivä. Todistusta ei saa päivystyksestä.