Hyppää sisältöön
Pirkkala logo

EU:n koronatodistus toimii koronapassina: lataa todistus itsellesi Omakannasta

18.11.2021
Kategoria: Terveys ja tuki Pirkkala Koronavirus Terveys ja tuki Vesilahti
koronapassi puhelimessa

Koronatodistus eli koronapassi otettiin Pirkanmaalla käyttöön 17.11.2021. Koronapassi mahdollistaa tapahtumien ja tilaisuuksien järjestämisen kevennetyin varotoimin. Käytännössä Suomessa koronapassiksi käy:

  • EU-hyväksytty koronatodistus annetuista koronarokotteista (COVID-infektion sairastaneelle riittää 1 rokoteannos)
  • todistus alle 6 kk sisään sairastetusta COVID-infektiosta tai enintään 72 h vanhasta negatiivisesta näytevastauksesta (antigeeninäyte enintään 48 h)
    • Mikäli alle 18-vuotias henkilö tarvitsee koronapassia varten COVID-näytteenoton, tulee näyte tarjota julkisen terveydenhuollon kautta.
    • Huomioithan, että julkisesta terveydenhuollosta ei järjestetä täysi-ikäiselle henkilölle COVID-näytteenottoa koronapassia varten, vaan henkilön tulee hakeutua näytteenottoon yksityisen palveluntuottajan kautta. Julkinen terveydenhuolto tarjoaa koronatestauksen vain, jos täysi-ikäisellä henkilöllä on todistus siitä, ettei hän voi terveydellisistä syistä ottaa koronarokotteita.

Millaisiin tilaisuuksiin koronapassia tarvitaan?

Koronapassia voidaan kysyä sisätiloissa järjestettävissä tapahtumissa, kuten konserteissa, teatterissa ja urheilutapahtumissa. Koronatodistusta näyttämällä voi päästä sisään esimerkiksi ravintolaan tai yökerhoon, joka vaatii sitä ovella. Yritys tai tapahtumanjärjestäjä saa itse päättää, vaatiiko se asiakkaalta koronapassia vai noudattaako se henkilömäärää koskevia rajoituksia. Koronapassia voidaan tilaisuuksissa vaatia yli 16-vuotiailta henkilöiltä.


Näin hankit koronapassin

Voit ladata todistuksen Omakannasta pdf-tiedostona omaan puhelimeesi tai muulle laitteelle. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä. Voit myös tulostaa todistuksen paperille.

Kanta.fi -sivulta löydät lisätietoja ja lataamisohjeet.

Mikäli Omakannasta koronatodistuksen tulostaminen ei onnistu, voit pyytää tulostetta myös omasta terveyskeskuksesta. Todistukset toimitetaan postin välityksellä kotiosoitteeseen.