Asioi verkossa

Pirkkalan kunnan sähköiset asiointipalvelut

Verkkoasiointi mahdollistaa Pirkkalan kunnan palveluiden käyttämisen sinulle sopivalla tavalla kellonajasta ja päivästä riippumatta. Verkkoasioinnin kautta voit esimerkiksi lähettää hakemuksesi päivähoitoon tai varata ajan tällä sivulla mainittuihin Pirkkalan terveyspalveluihin.

Asiointi-sivuston Lomakkeet-osiosta löydät yhdestä paikasta lähes kaikki Pirkkalan kunnan käytössä olevat lomakkeet.

Suurin osa lomakkeista on verkossa täytettäviä lomakkeita, jotka voit tulostaa ja toimittaa paperisena kunnan toimipaikkoihin. Osa lomakkeista on e-lomakkeita, jotka täytetään ja lähetetään Sähköisen asiointipalvelun kautta. Asiointipalveluun tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksin, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Näiden lomakkeiden vieressä on   lukkosymboli. Asiointipalveluun voi kirjautua Osuuspankin, Nordean, Danske Bankin, Handelsbankenin, Ålandsbankenin, S-Pankin, Aktian, POP Pankin, Säästöpankin ja Oma Säästöpankin verkkopankkitunnuksilla.

Suojattu sähköinen lomakeasiointi

Sähköisen suojatun lomakeasiointipalvelun käyttöohje

Pirkkalan kunnan suojattuun sähköiseen lomakeasiointipalveluun tunnistaudutaan pankkitunnuksin tai mobiilivarmenteella. Palvelussa olevat sähköiset e-lomakkeet on listattu alle.

 • Huollettavani henkilörekisteritietojen oikaisupyyntö
 • Huollettavani henkilörekisteritietojen tarkastuspyyntö
 • Korvaushakemus
 • Luottamushenkilön perustietojen muutokset
 • Luottamushenkilön perustietolomake 2017-
 • Omien henkilörekisteritietojen oikaisupyyntö
 • Omien henkilörekisteritietojen tarkastuspyyntö
 • Sidonnaisuusilmoitus tarkastuslautakunnalle
 • Sopimus päätelaitteen käytöstä luottamustehtävän hoitamisessa
   

Sähköinen yhteydenottopyyntö terveydenhuoltoon

Palvelun kautta kuntalaiset voivat pyytää mm. ajanvarausta vastaanotto- ja myös todistus- ja lausuntoasioissa, pitkäaikaisen sairauden määräaikaiskontrolleihin sekä tiedustella tutkimustuloksia. Palvelu myös tulkitsee hoidon kiireellisyyttä ja ohjaa tarvittaessa ottamaan yhteyttä päivystykseen.

Katso lisätietoja ja ohjeet täältä.

Yhteydenottopyynnön tekeminen

Yhteydenottopyyntö tehdään Tee yhteydenottopyyntö -linkkiä klikkaamalla. Järjestelmä ei vaadi kirjautumista tai tunnusten luomista. Riittää, että hyväksyy palvelun käyttöehdot, minkä jälkeen palvelu ohjaa käyttäjää eteenpäin.

Sähköinen ajanvaraus terveyspalveluihin

Ohjeet terveyspalveluiden sähköiseen ajanvaraukseen

Suun terveydenhuolto

Voit varata sähköisesti ajan

1) 5 v. lasten hammastarkastukseen
2) alle 18 v. hammastarkastukseen
3) aikuisten hammaskiven poistoon.

Avosairaanhoidon ajanvaraus

Sähköisesti voit varata ajan

1) korvien jälkitarkastukseen lääkärille, 10 min

Korvakontrolliaika on tarkoitettu lääkärin määräämään, korvatulehduksen jälkeiseen, korvien jälkitarkastukseen. Aika on tarkoitettu vain yhdelle henkilölle.

2) korvahuuhteluun

Korvahuuhteluita tehdään ajanvarauksella sairaanhoitajan vastaanotolla kouluikäisille ja aikuisille.
Ennen korvahuuhtelua vaha kannattaa pehmittää kotona esimerkiksi käyttämällä muutaman päivän ajan ennen puhdistusta korvatippoja, jotka pehmittävät vaikkua (apteekista löytyy eri tuotenimillä). Pehmitetty vaha poistuu tehokkaammin.

3) ompeleiden tai hakasten poistoon sairaanhoitajalle

Mikäli sinulla on paljon ompeleita/hakasia (yli 20) tai ne ovat kasvojen alueella, varaa ystävällisesti aika puhelimitse sairaanhoitajalta.

Fysioterapia, kuntoneuvola 60 min / apuvälinearvio 60 min

Sähköisesti voit varata ajan

1) kuntoneuvolaan, 60 min ja

Kuntoneuvolakäynnillä tarkoitetaan omatoimisen hoidon ohjantaa fysioterapian keinoin,
jonne tullaan ilman lääkärin lähetettä.

2) apuvälinearvioon, 60 min.

Apuvälinearviokäynnillä kartoitetaan henkilön apuvälinetarpeita pitkäaikaiseen käyttöön ja suunnitellaan niihin ratkaisuja.

Lastenneuvolan ajanvaraus: 2-, 3-, 4-, 5- ja 6 -vuotistarkastus

Sähköisesti voit varata ajan 2v, 3v ja 6v neuvolaan, ajat ovat 60 min aikoja.
6-vuotiaalle annetaan MPR-rokotus. Myös 4- ja 5-vuotiaille voi varata ajan sähköisesti. ajat ovat 90 min aikoja. 4-vuotiaalle tulee jäykkäkouristus-polio-rokotus. 4-vuotiaalla on myös lääkärin tarkastus. Aika annetaan terveydenhoitajan vastaanotolla.

Perhesuunnitteluneuvola

Perhesuunnitteluneuvolaan voit varata sähköisesti ajan 1) Ehkäisyn aloitus - käynnille ja 2) Perhevalmennuksen synnnytysvalmennukseen.

Kouluterveydenhuollon ajanvaraus

Voit varata ajan sähköisesti 1 lk:n terveydenhoitajan tarkastukseen.

Laboratorio

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin Fimlab Laboratoriot Oy vastaa sekä Pirkkalan terveyskeskuksen lääkäreiden että yksityislääkäreiden lähetteellä tulevien potilaiden laboratoriopalveluista Pirkkalan laboratoriossa. Laboratorio sijaisee terveyskeskuksen tiloissa.

Tutkimuksiin tarvitaan lääkärin/hoitajan lähete. Laboratoriovastauksia voi tiedustella lääkärien tai sairaanhoitajien puhelinajoilla.

Potilasneuvonta palvelee potilaita Fimlab Laboratoriot Oy:tä ja laboratoriotutkimuksia koskevissa asioissa. Tietoa saa myös Laboratoriokeskuksen sivuilta. Verikokeisiin voi mennä kaikkiin Fimlabin näytteenottopisteisiin.

Kirjasto

PIKI-verkkokirjasto

Pirkkalan kirjasto on osa 22 Pirkanmaan kirjaston yhteistä Piki-yhteisjärjestelmää. Järjestelmään kuuluvilla kirjastoilla on yhteiset lainaaja- ja aineistorekisterit. Piki-kirjastoissa kirjastokorttina toimivat kaikki jäsenkirjastojen antamat kirjastokortit. Piki-kirjastojen yhteinen verkkopalvelu on nimeltään Piki-verkkokirjasto.

eBooking - kirjaston työaseman varaus

Voit varata kirjaston tietokoneita internetin käyttöön, skype-puheluiden soittoon tai digitointiin varausjärjestelmän kautta.

Kunnan tilojen varaaminen

Tilojen varaaminen

Pirkkalan kunnalla on runsaasti tiloja, joita voidaan vuokrata ulkopuoliseen käyttöön. Tarkempaa tietoa tilojen vuokrauksesta löydät asianomaiselta sivulta.

Rakennus- ja toimenpidelupa

Rakennus- ja toimenpidelupa

Rakennus- ja toimenpidelupaa voi hakea joko paperilomakkeella tai sähköisesti Lupapiste-palvelun kautta. Lupapiste on sähköinen asiointipalvelu, jossa voidaan hakea lupaa, hoitaa siihen liittyvää asiointia ja seurata hankeen etenemistä. Lisää tietoa ja neuvoja luvan hakemiseen löytyy Lupapiste.fi -sivuilta.

Sosiaalipalvelut

Omaishoidon tuki (alle 65-vuotiaat)
Alle 65-vuotiaiden omaishoidon tukea voi hakea joko paperilomakkeella tai sähköisesti Omapalvelun kautta. Omapalveluun kirjaudutaan henkilökohtaisella pankkitunnuksella tai mobiilivarmenteella.

Täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki
Täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea voi hakea joko paperilomakkeella tai sähköisesti Omapalvelun kautta. Omapalveluun kirjaudutaan henkilökohtaisella pankkitunnuksella tai mobiilivarmenteella.

Vammaispalvelut
Vammaispalvelulain mukaista vaikeavammaisten kuljetuspalvelua, muita palveluja tai taloudellista tukea voi hakea joko paperilomakkeella sähköisesti Omapalvelun kautta. Omapalveluun kirjaudutaan henkilökohtaisella pankkitunnuksella tai mobiilivarmenteella.

Varhaiskasvatuksen sähköinen asiointi

Uudet asiakkaat voivat hakea varhaiskasvatuspaikkaa sähköisellä hakemuksella. Myös asiakkuudessa tapahtuvista muutoksista voidaan ilmoittaa sähköisesti. Tämä edellyttää sähköistä tunnistautumista. 

Pirkkalan kunnan varhaiskasvatuksessa on lisäksi käytössä sähköinen seurantajärjestelmä Päikky sekä kodin ja varhaiskasvatuksen väliseen viestintään tarkoitettu Wilma.

Lisätietoja varhaiskasvatuksen sähköisestä asioinnista saa varhaiskasvatuksen sivuilta.

Vikailmoitukset

Vikailmoitukset

Voit ilmoittaa sähköisesti huomaamasi epäkohdan tai vian koskien kunnan yleisiä alueita, tiealueita tai kunnan kiinteistöjä sekä niiden piha-alueita.

Wilma

Huoltajien ja opiskelijoiden Wilma-ohjeet

Wilma

Opiskelijat valitsevat Wilmassa kursseja, seuraavat suorituksiaan, lukevat tiedotteita ja viestivät opettajien kanssa. Opettajat syöttävät Wilman kautta arvioinnit ja poissaolot, päivittävät henkilötietojaan ja viestivät opiskelijoiden ja huoltajien kanssa.

Huoltajat seuraavat ja selvittävät Wilman kautta opiskelijan poissaoloja, viestivät opettajien kanssa ja lukevat koulun tiedotteita.

Wilman avulla myös päiväkodin lasten vanhemmat voivat lähettää viestejä ryhmän henkilökunnalle, lukea päiväkodin lähettämiä viestejä henkilökunnalle sekä vastata palautekyselyihin.