Hyppää sisältöön
Pirkkala logo

Anna Helminen: Levossa 14.9.-9.10.2023

14.9.2023–9.10.2023
Kategoria: Kulttuuri Galleria 2 Näyttelyt

Näyttelykokonaisuus Levossa koostuu pienistä veistoskokonaisuuksista, joita on yhteensä kolme. Kokonaisuudet koostuvat pienistä ihmismäisistä veistoksista, sekä niitä ympäröivästä miniatyyrirekvisiitasta, jotka installoidaan näyttelytilaan. Teokset ovat kuin kurkistus surrealistiseen keijukaismaailmaan, joka sijaitsee aivan arkipäiväisten ihmiskokemustemme vieressä. Teokset ovat pieniä kohtauksia, joista osa olisi asetettu lattialle, osa roikkumaan kiskoista/katosta, ja osa seinille. Niitä yhdistää melankolinen ja unenomainen tunnelma, symboliikka ja surrealismi. Jokainen kohtaus kertoo unennäöstä ja nukkuvan ihmisen hauraudesta. Nukkuva hahmo kuvaa ihmisen syvintä olemusta ja minää, joka on vaatimista ja valvemaailman ärsykkeistä vapaa.

Figuurit ovat kaikki noin 20-30cm pitkiä, valmistettu ilmakuivavasta savesta. Kokonaisuuteen yhdistetään pellavakangasta ja juuttinarua, sekä luonnonmateriaaleja kuten oksia ja keppejä. Kaikki mahdollinen on hankittu käytettynä.  Kaikkien materiaalien halutaan edustavan myös seesteistä,
luonnonläheistä tunnelmaa, ja neutraaleja värisävyjä.


Teosten pienikokoisuuden vuoksi näyttelytilaa täydennetään seinille ripustettavilla hiilipiirustuksilla. Piirustukset kertovat samoista tunnelmista kuin figuuritkin, vain eri materiaaleilla toteutettuna. Vahvat, orgaaniset linjat ja hämärät pinnat muodostavat paperille unenutuisia maailmoja tukemaan pääosassa esiintyviä veistoksia.

annahelminen.com
@annakhelminen

Galleria 2
Suupantori 2
33960 Pirkkala
puh. 050 352 1632
galleria2@pirkkala.fi
pirkkala.fi/galleria-2