Hyppää sisältöön
Pirkkala logo

Alle 20-vuotiaiden harrastustoiminta pääsee alkamaan maanantaina, ensimmäiset koronarokotteet kriittisille ryhmille

7.1.2021
Kategoria: Terveys ja tuki Pirkkala Kasvatus ja opiskelu Koronavirus
Viisi tyttöä seisoo kaaressa koripallokorin alla heittämässä palloja. Mukana myös liikunnanohjaajamies.

Pirkkalassa alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminta sallitaan alle 10 hengen ryhmissä 11. tammikuuta alkaen. Kunta antaa tällä viikolla ensimmäiset koronarokotteet, jotka on varattu asumis- ja hoivapalvelujen asukkaille.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä päätti tiistaina avata lasten ja nuorten harrastustoiminnan. Alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminta sallitaan alle 10 hengen ryhmissä 11. tammikuuta alkaen. Harrastustoiminnalla tarkoitetaan liikunta- ja kulttuuriharrastuksia.

Pirkkalassa harrastustoiminnan avaaminen tarkoittaa sitä, että liikuntasalit ja jäähalli pidetään auki niin, että pienryhmät voivat käyttää tiloja rajausten puitteissa. Vapaa-aikakeskus pysyy edelleen pääosin suljettuna eli esimerkiksi kuntosali, kahvio ja nuorisotila Nasta eivät ole käytössä.

Muut Pirkanmaan sairaanhoitopiirin koronavirukseen liittyvät suositukset ovat edelleen voimassa toistaiseksi. Aluehallintoviranomaisen kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 17.1. asti. Pirkanmaan linjauksia tarkastellaan viikoittain.

Koronarokotukset alkavat rokotusjärjestyksen mukaan

Pirkkalaan saapuva ensimmäinen rokotuserä on varattu kriittisimmässä asemassa oleville eli asumis- ja hoivapalvelujen asukkaille. Rokotteen saaville on ilmoitettu asiasta. Rokotuksia jatketaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) rokotusjärjestyksen mukaisesti sitä mukaa kun rokotteita saadaan. 

Suomessa koronarokotteita tarjotaan ensimmäisenä terveydenhuollon ammattilaisille, jotka hoitavat COVID-19 -potilaita ja hoivakodeissa työskenteleville. Sen jälkeen rokotusvuorossa ovat ikääntyneet henkilöt, sekä henkilöt, joilla on vakavalle koronataudille altistavia sairauksia. Näiden ryhmien jälkeen rokotuksia tarjotaan muulle väestölle.

Pirkkalan kunta tiedottaa erikseen riskiryhmien rokottamisesta ja massarokotusten alkamisesta, kun ajankohdat ovat selvillä. Pyydämme, että kuntalaiset eivät toistaiseksi soita terveyskeskukseen tai koronaneuvontapuhelimeen rokoteasioissa.

Pirkkalan kunta huolehtii yhteistoiminta-alueen eli Pirkkalan ja Vesilahden kuntien asukkaiden rokottamisesta. Työterveyshuolto hoitaa yhteistoiminta-alueen henkilöstön koronarokotukset.

Biontech-Pfizer-koronarokote pitää antaa kaksi kertaa suojaustehon saamiseksi. Tavoitteena on antaa toinen rokote noin kolme viikkoa ensimmäisen rokotteen jälkeen.

Opetus jatkuu lähiopetuksena

Perusopetus ja toisen asteen opetus ovat alkaneet tänään normaalisti lähiopetuksena. Ruokailukäytössä olleet liikuntasalit palautetaan liikuntakäyttöön maanantaista alkaen. Toisella asteella suositellaan edelleen maskien käyttöä. Tarvittaessa kouluissa voidaan siirtyä tapauskohtaisesti etäopetukseen.