Ehkäisy-, perhesuunnittelu-, äitiys- ja lastenneuvolan chat     
Chat on sivun oikeassa alareunassa esiintyvä vihreä laatikko. Saat yhteyden ehkäisy-, perhesuunnittelu-, äitiys- ja lastenneuvolan terveydenhoitajaan chatin välityksellä. Chat palvelee 1.6.-31.8.2022 arkisin klo 11-12.

Voit osallistua chat –palveluun sekä anonyymisti että omalla nimelläsi. Tietoturvasyistä ethän kirjoita chattiin henkilötunnusta tai luottamuksellisia tietoja. Ammattilaisemme ohjaavat sinut tarvittaessa vahvaan tunnistautumiseen. Tunnistautumisen avulla voimme neuvoa sinua henkilökohtaisemmin. Chatin kautta ammattilaisemme pystyvät avaamaan tarvittaessa myös videoyhteyden, tähän ammattilaisemme pyytävät aina lupaa erikseen. Chatin kautta saat ohjausta ja neuvontaa ehkäisyyn, perhesuunnitteluun, raskauteen ja raskauden suunnitteluun liittyvissä asioissa.

Mikäli olet liittyneenä chat-keskusteluun kännykälläsi ja ammattilaisemme avaa videoyhteyden, lataa VideoVisit Live Meet-sovellus tätä varten. Palaa chattiin ladattuasi sovellus ja paina ”vastaa” ja kuvayhteys aukeaa

(klikkaamalla kuvaa kuva suurenee)


Äitiysneuvolan tarkoitus ja tavoitteet

Äitiysneuvolan tavoitteena on turvata äidin, syntyvän lapsen sekä perheen olosuhteisiin nähden paras mahdollinen terveys sekä tunnistaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa riskiraskaudet ja -perheet. Tavoitteena on tukea terveiden elämäntapojen omaksumisessa sekä vahvistaa perheiden sisäisiä ihmissuhteita. Terveystarkastukset ja seurantakäynnit ohjelmoidaan yksilöllisesti.

Äitiysneuvolassa annetaan ohjausta ja neuvontaa myös raskautta suunnitteleville.
Äitiysneuvolakäynnit ovat asiakkaalle maksuttomia.