Hyppää sisältöön
Pirkkala logo

10+1 Taidekollektiivi: Jatkuvuus 8.6.-3.7.2023

Ryhmäkuva Taidekollektiivi 10+1 jäsenistä
8.6.2023–3.7.2023
Kategoria: Kulttuuri Galleria 2 Näyttelyt

Monipuolisesti muotoilun, käsityön ja kuvataiteen kentällä toimiva 10+1 Taidekollektiivi on perustettu syksyllä 2019. Tekijöitä yhdistää Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys Modus ry, jonka jäsenistä ryhmä koostuu. Tekijät toimivat muotoilun, korutaiteen, kuvataiteen sekä opetuksen parissa. 

10+1 Taidekollektiivi
Henni Eliala, Anni Jokinen, Niina Hiltunen, Anu Kirkinen, Laura Saarivuori-Eskola, Saija Lehtonen, Tuuli Pollari, Kukka Rantanen, Petra Jäppinen, Sami Oikarinen ja Silja Merikallio.

Näyttely käsittelee jatkuvuutta. Vaikka ympäriltämme katoaa asioita, esineitä ja eläviä olentoja, niin jatkuvuuden näkökulmasta tapahtuu koko ajan kehitystä ja muutoksia. Energia ei katoa, vaan se on ajassa tapahtuvaa liikettä muodosta toiseen, esimerkiksi kun toukasta syntyy perhonen. Jatkuvuus voi ilmetä teoksessa päättymättömyytenä tai olemalla mahdollisesti muuntuva kokonaisuus. Jatkuvuus voi olla myös tuttua, lohduttavaa ja turvallista; pysyvyyttä yli sukupolvien.

Jatkuvuus on kykyä vastaanottaa ja käsitellä niitä asioita, jotka meissä sekä yksilöinä että
kollektiivin jäseninä tapahtuu; joko tiedostaen tai tiedostamatta. Jokainen taiteilija lähestyy aihetta omien
kokemusten, oivallusten ja havaintojensa kautta. Myös materiaalit ovat vapaat ja jokaisen oma valinta. Esillä tulee olemaan hyvin erilaisia ja erikokoisia teoksia, joista luodaan yhteneväinen kokonaisuus.


FB: facebook.com/taide101
IG: @10plus1taidekollektiivi/


Galleria 2
Suupantori 2
33960 Pirkkala
puh. 050 352 1632
galleria2@pirkkala.fi
pirkkala.fi/galleria-2