Pirkkalan uusi lukio saavutti harjakorkeuden

31.3.2017

Pirkkalan uuden lukiorakennuksen, Silmun, harjannostajaisia vietettiin tänään haitarinsoiton ja hernekeiton merkeissä. Auringon valo virtasi lukioon, josta tulee moderni, avoin ja muunneltava.

”Rakennushanke on merkittävä investointi Pirkkalan kunnalle. Lukion suunnittelu aloitettiin vuonna 2013 vaihtoehtojen ja vaikutusten selvittelyllä. Lukio päätettiin rakentaa kuntakeskukseen”, kertoo Pirkkalan pormestari Helena Rissanen.

Lukio on kooltaan reilut 2500 neliömetriä ja sen rakentamiskustannukset ovat noin 6 miljoonaa euroa. Koulun rakennustyöt aloitettiin huhtikuussa 2016. Lukio valmistuu heinäkuussa sopivasti ennen uuden lukuvuoden alkua. Pääsuunnittelusta vastaa Arkkitehtuuritoimisto Maarit ja Aarni Holttinen. Pääurakoitsijana toimii Rakennus K. Karhu Oy.

Koulu on suunniteltu 350 oppilaalle. Ennakkoluulottomasti toteutettu oppimisympäristö mahdollistaa uudenlaisen lukio-opiskelun. Opettajat ja oppilaat työskentelevät yhdessä huippuluokan puitteissa, joissa hyödynnetään monipuolisesti tieto- ja viestintäteknologiaa.

”Lukiossa jos missä näkyy Pirkkalan rohkeus toimintatapojen uudistajana. Oma lukio vahvistaa kunnan elinvoimaa ja vireyttä”, Rissanen toteaa.

Yhteislukio sijaitsee Pirkkalan keskustassa hyvien liikenneyhteyksien varrella.  Lukio tekee yhteistyötä Tredun kanssa järjestämällä osan lentokoneasentajakoulutuksen kaksoistutkinnon ylioppilastutkinnosta.

Lukiota on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä tilojen käyttäjien kanssa. Suunnittelussa on kuultu opiskelijoita ja henkilökuntaa. Mukana on ollut sivistysosaston, teknisen toimen ja ruoka- ja puhtauspalveluiden henkilöstöä sekä tilojen ylläpidosta vastaavia tahoja.

Kun talot entisaikaan rakennettiin hirsistä, tarvittiin kurkihirttä nostamaan puoli kylää. Palkkaa työstä ei saatu, mutta juhlat järjestettiin. Perinnettä kunnioittaen Silmun harjannostajaisiin kokoontui yli sata lukion toteutumiseen vaikuttanutta aina rakennusmiehistä juhlassa esiintyneisiin lukiolaisiin asti.

Pirkkalan kunnan tervehdyksen tilaisuuteen toi pormestari Helena Rissanen. Vastaava mestari Topi Kangas pääurakoitsija Rakennus K. Karhu Oy:stä kertoi työn etenemisestä. Lisäksi kuultiin työntekijän kiitos ja teknisen lautakunnan puheenjohtaja Niilo Rautionmaan puheenvuoro. Lukion oppilasryhmä pääsi lopuksi testaamaan tilan toimivuutta musiikkiesityksille.  

Kunnan tekninen osasto tarjosi tänään harjannostajaisten kunniaksi mehua ja täytekakkua myös lukion oppilaille.

« Takaisin